Articolul precedentOglinda lui Dumnezeu
  Articolul următor#nustămacasă

  A győzedelmes egyház

  „Láttam úgymint üvegtengert tűzzel elegyítve; és azokat, akik diadalmasok a fenevadon és az ő képén, bélyegén és az ő nevének számán, láttam állani az üvegtenger mellett, akiknek kezében voltak az Isten hárfái.” (Jel 15,2)

  „A küzdő egyház most a sötétségben veszteglő, majdnem teljesen bálványimádásba merült világgal áll szemben. De közeleg a nap, amikor a harc véget ér. Az egyház győzni fog. Isten akarata valósul meg a Földön, ahogyan a mennyben is. Az üdvözültek a menny törvényén kívül nem ismernek majd más törvényt. A megváltottak boldog, eggyé vált családja magára ölti Krisztus igazságának palástját. Az egész teremtettség dicsőítéssel, hálaadással és imádattal adózik Istennek. A világ a menny fényességében fürdik majd… Az évek boldogságban peregnek. A hajnalcsillagok és Isten fiai örvendeznek, miközben Isten és Krisztus együtt hirdeti ki: »Nem lesz többé bűn, és halál sem lesz többé.« Az eljövendő dicsőséget bemutató látomások, ezek az Isten kezével megrajzolt jelenetek legyenek drágák Isten gyermekeinek!

  Az örökkévalóság küszöbén állva halljátok meg a kedves üdvözlést, amely azokhoz szól, akik ebben az életben együttműködtek Krisztussal, s kiváltságnak és megtiszteltetésnek tartották, hogy Őérte szenvedhetnek. Az angyalokkal együtt leteszik koronájukat a Megváltó lábához, és így kiáltanak: »Méltó a megöletett Bárány, hogy vegyen erőt és gazdagságot, bölcsességet és hatalmat, tisztességet, dicsőséget és áldást… A királyi székben ülőnek és a Báránynak áldás és tisztesség, dicsőség és hatalom örökkön-örökké.« (Jel 5,12–13)

  A megváltottak majd köszöntik azokat, akik a Megváltóhoz vezették őket. Együtt dicsőítik Krisztust, aki meghalt azért, hogy emberi lények elnyerhessék azt az életet, amely Isten életéhez hasonlítható. A harc lezárult. Minden megpróbáltatás és küzdelem véget ért. Amikor a megváltottak Isten trónja köré állnak, győzelmi ének tölti be az egész mennyet. Mindannyian együtt zengik a boldog éneket: »Méltó, méltó a megöletett Bárány«, aki megváltott bennünket Istennek.” (Ministry of Healing, 504–507. o., A nagy Orvos lábnyomán, 365–366. o.)

  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...