Articolul precedentUrmărește Orionul
  Articolul următorMuzica și închinarea

  Mennyei muzsika

  „Hisz az Úr megváltottai megtérnek, és ujjongás között Sionba jönnek; örök öröm fejükön, vigasságot és örömöt találnak; eltűnik fájdalom és sóhaj.” (Ésa 35,10)

  „A mennyben lesz zene és ének is, olyan zene, amelyet – az Istentől kapott látomásokat kivéve – emberi fül még nem hallott… Énekesek és zenészek is lesznek ott. Fölemelik hangjukat és énekelnek az Úr dicsőségére. »Mert az Úr megvigasztalja Siont… pusztaságát olyanná teszi, mint az Éden, és sivatagját, mint az Úr kertje, öröm és vigasság találtatik abban, hálaadás és dicséret szava.« (Ésa 51,3)” (Education [Nevelés], 307. o.)

  „Megmutatták nekem a menny rendjét, a tökéletes rendet, és elragadtatva hallgattam a csodálatos zenét. Amikor látomásom véget ért, a földi éneklés harsogónak és hangzavarnak tűnt. Egy völgyben angyalcsoportokat láttam, aranyhárfával. A hárfák végén állító csavar volt a hárfák hangolására és a dallam változtatására. Az angyalok ujja nem söpört végig a húrokon, hanem külön-külön érintette meg a húrokat a különböző hangok megszólaltatására.

  Mindig volt vezető angyal, aki először érintette meg a hárfát, megadta a hangot, majd mindnyájan csatlakoztak a gazdag, tökéletes zenéhez. Lehetetlen leírni a dallamos, mennyei, isteni zenét. Minden arc Jézus arcát tükrözi, és kimondhatatlan fényességgel ragyog.” (Bizonyságtételek I., 146. o., magyar kiadás: 140. o.)

  „Micsoda ének lesz ott, amikor az Úr megváltottai találkoznak!… Az egész mennyet betölti a gazdag zene, a Bárányt dicsérő ének. Megmenekültek, örökre megmenekültek! A dicsőség országában az Istenéhez mérhető életet élni – ez a jutalom.” (HNA Biblia-kommentár VII., 982. o.)

  Ellen White
  A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

  Din aceeași categorie

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  A menyegzői ruha

  „És adatott annak, hogy felöltözzék tiszta és ragyogó fehér gyolcsba; mert a fehér gyolcs a...

  Isten kegyelme által

  „Megigazulván ingyen az ő kegyelméből a Krisztus Jézusban való váltság által.” (Róm 3 :24)Krisztus számos...

  A Mennybe jutás feltétele

  „Felele Jézus, és monda néki: Bizony, bizony, mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....