A világosságban járás bátorságot ad

„Mert egykor sötétség voltatok, most pedig világosság az Úrban, tehát járjatok úgy, mint a világosság gyermekei.” (Ef 5:8)

„Járjatok világosságban!” Világosságban járni azt jelenti, hogy komoly elhatározással, gondolatainkat uralva, irányítva akaraterőnket komolyan törekszünk arra, hogy a jellem frissességében Jézust tükrözzük vissza. Azt jelenti, hogy félreteszünk minden búskomorságot. Nem pihenhetsz megelégedetten, miközben egyszerűen azt mondod: „Én Isten gyermeke vagyok”. Szemléled Jézust? Őt szemlélve elváltozol az Ő hasonlatosságára? Világosságban járni annyit jelent, mint növekedni és fejlődni a lelki képességekben. Pál kijelenti: “Nem mondom, hogy már elértem, vagy hogy már tökéletes volnék, de… azokat, a melyek hátam megett vannak, elfelejtvén”, folyamatosan szemlélve a Példaképet, elérem azokat, “a melyek előttem vannak, nékik dőlvén” (Fil 3:12-14). Világosságban járni annyit jelent, mint “egyenesen járni”, “az Úr útján” járni, “hitben járni”,” Lélek szerint járni”, “igazságban járni”, “szeretetben járni”, “új életben járni” (Gal 2:14; 1Móz 18:19; 2Kor 5:7; Gal 5:16; 3Ján 3; Ef 5:2; Rm 6:4). “Isten félelmében vivén véghez a mi megszentelésünket” (2Kor 7:1).

Milyen szörnyű dolog, amikor árnyékot és komorságot sugárzunk magunkból és besötétítjük mások útját! Mindenki figyeljen önmagára! Ne hárítsátok át másokra jellemhibáitokat! Beszéljetek világosan; járjatok a világosságban! „Isten világosság és nincsen ő benne semmi sötétség” (1Ján 1:5)… Gyűjtsétek össze lelki bátorságotokat, amely csak a Világ Világosságától származhat! (Letter 98, 1902.)

Mikor a menny világossága az emberre ragyog, arca a benne élő Úr örömét fejezi ki. Ha Krisztus hiányzik a lelkükből, az emberek szomorúvá és kételkedővé válnak. Krisztus híján az arcuk szomorú lesz, életük pedig a sóhajok zarándoklása. Isten igéjének alaphangja örvendezés az Őt befogadók számára, mivel övék az élet világossága. A világosság örömet és boldogságot hoz, s ez az öröm az életben és jellemben jut kifejezésre. (Manuscript 96, 1898.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video