Gyűjtsünk bátorságot mások közömbösségéből!

„Mivelhogy a gonoszság megsokasodik, a szeretet sokakban meghidegül, de aki mindvégig állhatatos marad, az üdvözül.” (Mt 24:12-13)

„Mivelhogy a gonoszság megsokasodik, a szeretet sokakban meghidegül.” (Mt. 24:12) Bűnnel szennyezett környezetben élünk. Isten népét rövidesen komoly megpróbáltatások érik, és sokan azok közül, akik most hitelesnek és igaznak látszanak, hitvány, hamis fémnek fognak csak bizonyulni. Ahelyett, hogy az ellenállás és a fenyegetések megerősítenék és megszilárdítanák őket, gyáván átállnak az elnyomók oldalára. Az ígéret így szól: „Akik engem tisztelnek, azoknak tisztességet szerzek.” (1Sám 2:30).

Isten igazságszolgáltatása már a világba érkezett, amint azt a viharok, árvizek, földrengések, szárazföldi és tengeri szerencsétlenségek bizonyítják. A mindenható VAGYOK szól törvényének taposóihoz. Amikor Isten kitölti haragját a földre, kicsoda állhat majd helyt? Ideje, hogy Isten népe elvhűnek bizonyuljon. Amikor Krisztus vallását a leginkább lebecsülik, amikor törvényét leginkább megvetik, lelkesedésünknek akkor kell a legforróbbnak, bátorságunknak és szilárdságunknak tántoríthatatlannak lennie. Álljunk az igazság oldalára, amikor a többség elhagy minket! Akkor harcoljuk az Úr harcát, amikor kevés a harcos! Ez a próbatételünk. Izzó lelkesedést kell merítenünk mások hidegségéből, bátorságot mások gyávaságából, és hűséget az árulásukból…

Megváltásunk Vezére fel fogja készíteni népét a rájuk váró küzdelemre.

Most kell szorosra fűznünk kapcsolatunkat Istennel, hogy elrejthessen, amikor kitölti haragja hevét az emberek fiaira. (Testimonies for the Church 5:136, 137.)

Mindazok, akik mások hidegségéből melegséget, elszakadásukból bátorságot, hitszegésükből hűséget merítenek, a harmadik angyal üzenetével fognak diadalmaskodni. (The Review and Herald, June 8, 1897.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video