Isten hívja a fiatalokat, mert erősek

„Írtam nektek, gyermekek, mert megismertétek az Atyát. Írtam nektek, apák, mert megismertétek azt, aki kezdettől fogva van. Írtam nektek, ifjak, mert erősek vagytok, Isten igéje megmarad bennetek, és legyőztétek a gonoszt.” (1Jn 2:14)

Az elfogadás és tanítás szavai minden olyan ifjúnak szólnak, akik felöltözték az igazság minden fegyverét. Erős fiatalokként óriási erőfeszítéseket tehetnek Istenért, ha egyedül Őbenne bíznak. Az idősebbek, akiket „atyáknak” szólítanak, eltökélt munkát folytattak, hogy magasba emeljék Isten zászlaját: de érezve az élet terheinek nyomását, illő bátorítaniuk a fiatalabbakat, hogy váljanak alkalmassá a szolgálatra a Jézus Krisztus megismerésében szerzett tapasztalatok által, így amint a lobogó kihullik az atyák kezéből, az erős ifjak megragadhatják azt és feltarthatják a magasba…

Korunkban sok ifjú kutatja majd a Szentírást, mint a rejtett kincseket és felfedezve az igazság gyöngyszemeit, megnyitják mások előtt az Ige kincseit… ”Erősek vagytok” /1Ján 2:14/; ez többet foglal magában puszta fizikai erőnél. Azt jelenti, hogy az elme képzett a gondolkodásra, világos és erős a szigorúan mértékletes szokások gyakorlása által. Azt jelenti, hogy az ifjak komolyan harcoltak és legyőzték az ellenséget azáltal, hogy összekötötték Jézus Krisztus vallását a mindennapi élettel, és bevonták Krisztust mindennapi feladataikba és élményeikbe. Ez azt jelenti, hogy isteni természet részeseivé váltak.

Azok a fiatalok, akik Isten szolgálatára adták magukat, képesek férfiasan megharcolni az Úr harcát. Tegyék csak a fiatalok Jézust példaképükké, és igazságosan fognak cselekedni, szeretni fogják az irgalmasságot, és alázatosan fognak járni Istenükkel (Mik 6:8). Ekkor majd erősek lesznek. (The Youth’s Instructor, October 25, 1894.)

A jellem meg lesz próbálva… Napról napra és évről évre legyőzzük énünket és nemes hősiességet fejlesztünk. (The Southern Watchman, February 7, 1905.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video