Illés elűzte a csüggedést

„Hetedszerre azt mondta a szolga: Íme, egy kis felhőcske jön föl a tengerből, akkora, mint egy ember tenyere. Ő azt felelte: Menj el, és mondd meg Akhábnak: Fogj be és menj le, míg föl nem tartóztat az eső.” (1Kir 18:44)

Illés tapasztalatából fontos tanulságokat vonhatunk le. Mikor a Kármel hegyén esőért imádkozott, az Úr próbára tette hitét. Ő ennek ellenére is állhatatosan megismételte kérését. Hatszor imádkozott buzgón, és még mindig nem látta jelét, hogy kérése meghallgatásra talált volna. Mégis erős hittel sürgette kérését a kegyelem trónja előtt. Ha a hatodik alkalommal csüggedten feladta volna, imája nem talált volna meghallgatásra. … Olyan Istenünk van, akinek füle nincs zárva kéréseink előtt. Ha próbára tesszük szavát, az Úr tiszteletben fogja tartani hitünket. Azt akarja, hogy összes célunk az ő céljaival fonódjon össze. Akkor kockázat nélkül meg tud áldani minket; mivel nem magunknak tulajdonítjuk a dicsőséget az áldás elnyerésekor, hanem Istennek adózunk dicsérettel. Isten nem mindig felel imánkra, mikor első ízben hívjuk őt; hiszen ha ezt tenné, akkor biztosra vennénk, hogy jogot formálhatunk a ránk árasztott összes áldásra és támogatásra. (The Review and Herald, March 27, 1913.)

A szolga figyelt, amíg Illés imádkozott. … Amint Illés saját szívét vizsgálta, egyre kevesebbnek és kevesebbnek látta magát mind a saját értékelése szerint, mind Isten szemében. Úgy tűnt előtte, hogy ő semmi, és Isten a minden; mikor arra a pontra ért, hogy önmagát semminek látta, mikor mint egyedüli erejébe és igazságosságába, a Megváltóba kapaszkodott, a felelet megérkezett. (The Review and Herald, May 26, 1891.)

Bármilyen bátor és eredményes lehet valaki valamely különleges munka végzésében, mikor a körülmények próbára teszik hitét, el fogja veszíteni bátorságát, hacsak nem tartja a tekintetét Istenen. Még azután is, hogy Isten több jelét adta hatalmának, miután megerősítette őt, hogy az Úr munkáját végezze, akkor is eredménytelen lesz, hacsak nem bízik teljes mértékben a Mindenhatóban. (The Review and Herald, October 16, 1913.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor