Túl magas a tét, hogy most ingadozzunk

„De kérje hittel, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, hasonló a tenger habjához, amelyet a szél hajt és ide-oda hány.” (Jak 1:6)

Vannak olyan személyek, akiknek nincs szilárd jellemük. Ezek olyanok, mint a gyurma: bármilyen formára átalakíthatóak… Le kell győzniük ezt a gyöngeséget, határozatlanságot és tehetetlenséget. Az igaz keresztény jellem hajlíthatatlan, s nem győzhető le vagy alakítható át kedvezőtlen körülményekkel. Legyen az embernek erkölcsi tartása, legyen becsületes, hogy ne lehessen hízelgéssel befolyásolni, megvesztegetni vagy megfélemlíteni. (Testimonies for the Church 5:297.)

Hatalmas ellenségünk van… Amikor emberek átadják magukat Sátán szolgálatára, nem tanúsít feléjük ellenséges viszonyt, mint azokkal szemben, akik Krisztus nevét viselik és Istent szolgálják. Irántuk halálos gyűlölettel viseltetetik. Ha meg tudja őket téveszteni, kárt tud bennük tenni, ha hitüket meggyengíti és képtelenné teszi őket Isten szolgálatára, tudja, hogy ezzel Jézust megszomorítja… Akiket Sátán sikeresen saját szekere elé fogott, azoknak bizonyos fokú pihenőt ad, mivel hajlandóak őt szolgálni; azonban gyűlölete feltámad, amikor a könyörület üzenete eléri rabszolgáit és ők megpróbálnak hatalmából szabadulni, hogy az igaz Pásztort kövessék… Sátán és foglya között akkor kezdődik a küzdelem, amikor a rab rángatni kezdi láncait és szabadulni vágyik…

Biztos ígéretük van azoknak, akik igazán arra vágynak, hogy Istentől tanítottak legyenek és az Ő útjain járjanak, mert Ő megígérte, hogy ha valakinek nincs bölcsessége és Tőle kér, akkor Ő készségesen és szemrehányás nélkül adja azt. Az apostol így folytatja: „De kérje hittel, semmit sem kételkedvén…” (Jak 1:5-7). Higgy; hidd el, hogy Isten megcselekszi, amit megígért. Szüntelenül imádkozz, légy éber, munkálkodj és várakozz! Harcold meg a hit nemes harcát! (The Youth’s Instructor, May 10, 1894.)

Míg a világ árjával egy irányban úszunk, nincs szükségünk vitorlára vagy evezőre. Munkánk akkor kezdődik, amikor szembefordulunk az árral. (Testimonies for the Church 6:129.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor