Álljunk szilárdan a gúny és megvetés dacára!

„Boldog ember az, aki nem jár a gonoszok tanácsa szerint, nem áll meg a bűnösök útján, és nem ül a csúfolódók székébe,” (Zsolt 1:1)

Istentelenek azok, akik nem szeretik Isten parancsolatait és nem engedelmeskednek azoknak, hanem szembe mennek velük. Ez az a tanácsadói csoport, amelyre figyelmeztetlek benneteket, hogy kerüljétek el – az a csoport, amelyet Sátán használ a fiatalok tévútra vezetéséhez. Tanácsuk, javaslataik olyan jellegűek, hogy könnyelműen kezelik a bűnt, kigúnyolják az igazságot… Úgy ábrázolják őket, mint akik a bűnösök útján állnak és állandóan elvezetik őket az Isten parancsolatainak való engedelmesség és szolgálat egyenes ösvényéről az engedetlenség ösvényére. Ha nem lennének olyan személyek, akik rosszat cselekszenek és másokat is rosszra kísértenek, sok bűnös választotta volna a szolgálat útját, a tisztaság és a kegyesség életét. (The Youth’s Instructor, October 20, 1886.)

A nevetségessé válás félelme sok ifjút indít arra, hogy engedjen a kísértésnek és az istentelenek útján járjon. (The Adventist Home, 463.)

Jézus nem volt hajlandó veszélynek kitenni magát, hogy az ördög kedvében járjon. Viszont hányan tudnának ma kiállni egy hasonló próbát? (Manuscript 17, 1893.)

Ne engedjétek, hogy bármiféle kötekedő, fenyegető, gúnyos megjegyzések rávegyenek benneteket a lelkiismeretetek legkisebb mértékű megsértésére is, ezáltal ajtót nyitva Sátánnak, ahol bejöhet és irányíthatja az elmét. …

Legyetek lelkes Bibliakutatók! … Isten Szava biztos útmutató; ha gondosan tanulmányozzátok, nem vagytok abban a veszélyben, hogy az ifjúságot körülvevő és rájuk zúduló kísértések hatalma alá kerültök. (The Youth’s Instructor, September 10, 1884.)

Néhányan kigúnyolhatnak, hogy ilyen szigorú vagy; hívhatnak önelégültnek, de figyelj arra, hogy a jót kezdd el cselekedni, majd csendesen tarts ki abban! Ha Dániel teljes történetét leírták volna, olyan fejezetek nyílnának meg előtted, amelyek megmutatnák neked a gúny, az irigység és a gyűlölet kísértéseit, amelyekkel Dánielnek találkoznia kellett; de… ő felül emelkedett a gúnyolódáson, és ez történik mindenkivel, aki győzni tud. (The Youth’s Instructor, August 25, 1886.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor