Álljunk ki határozottan a mértékletesség mellett!

„Azok pedig, akik részt vesznek a versenyben, mindenben önmegtartóztatók. Ők azért, hogy elhervadó koszorút nyerjenek, mi pedig azért, hogy hervadhatatlant.” (1Kor 9:25)

Családi körben és a gyülekezetben is magasba kell emelnünk a keresztény mértékletességet. Élő, működő alkotóelemnek kell lennie, amely átalakítja a szokásokat, hajlamokat és jellemeket. A mértéktelenség világunk minden gonoszságának alapja. (Te 165)

A gyerekeknek olyan leckéket kell kapniuk, amelyek táplálják bennük a bátorságot, hogy ellenálljanak a gonosznak… A szülőknek nagy gondot kell fordítaniuk a gyermekeik elé helyezett táplálékra. Sokan az otthon tanult mértéktelenség következtében lesznek iszákosok. Kapjanak a gyerekek olyan táplálékot, amely építi az értelmüket és a testüket, de tartsuk távol tőlük az erősen fűszerezett ételeket, amelyek felkelthetik bennük a vágyat a még erősebb izgatószerek iránt.

A dohány és az erős ital fogyasztása nagymértékben összefügg a betegségek és a bűnözés növekedésével. A dohány lassú, alattomos, de a legrosszindulatúbb méreg és használata kimondhatatlan károkat okoz.

Nem képezheti vita tárgyát a részegítő italok használatának gonoszsága. Az emberi nem homályos tekintetű, eltompult roncsai – lelkek, akikért Krisztus meghalt és akikért angyalok sírnak – találhatóak mindenütt. Ők a mi büszke civilizációnk szégyenfoltjai…

Azok, akik az ősi időkben a győzelemért futottak, felismerték a mértékletesség fontosságát; mennyivel inkább kellene nekünk, akik a mennyei koronáért futunk versenyt! Minden erőfeszítést meg kell tennünk a gonosz legyőzésére. (Manuscript 29, 1886.)

Mindig, minden alkalommal erkölcsi bátorságra van szükség ahhoz, hogy ragaszkodni tudjunk a szigorú mértékletesség elveihez. (The Youth’s Instructor, September 24, 1907.)

Ne felejtsd el, hogy naponta szövöd magadnak a szokások hálóját… Minél inkább betartod az egészség törvényeit, annál tisztábban felismerheted a kísértéseket és állhatsz ellen nekik, és annál világosabban felismerheted az örökkévaló dolgok értékét. (The Youth’s Instructor, August 25, 1886.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video