Álljunk ki elveinkért az ellenállás közepette is!

„Ezért követeket küldtem hozzájuk ezzel az üzenettel: Nagy munkában vagyok, ezért nem mehetek le. Megállna ez a munka, ha abbahagynám, és hozzátok mennék.” (Neh 6:3)

Istennek vannak készenlétben emberei, akik felkészültek arra, hogy megfeleljenek a követelményeknek és megőrizzék az Ő munkáját minden szennyező befolyástól. Istent fogják tisztelni és Őt dicsőítik meg. Amikor az isteni Lélek hatást gyakorol az Isten munkájára kijelölt ember elméjére, akkor ő válaszol, mondván: „Ímhol vagyok én, küldj el engemet!” (Ézs 6:8)… Nehémiás olyan ember volt, akit Isten felhasználhatott a hamis elvek eltörlésére és a mennyei elvek helyreállítására; és Isten kitüntette őt. Az Úr olyan férfiakat fog felhasználni az Ő munkásságában, akik acélszilárdan kitartanak az elvek mellett, akiket nem fognak elbűvölni a lelki látásukat elveszítettek kifogásai.

Isten azért választotta ki Nehémiást, mert kész volt együttmunkálkodni az Úrral a helyreállításban. Bár emberek hazugsággal és cselszövéssel próbálták bemocskolni becsületességét, nem lehetett megvesztegetni. Nem tűrte, hogy gonosz mesterkedések végzésére fölbérelt, elvtelen emberek fogásai rontsák meg. Nem hagyta, hogy megfélemlítsék, és a gyávaság utjára vezessék. Amikor látta, hogy némelyek helytelen elvek alapján cselekszenek, nem állt ott külső szemlélőként, mint aki hallgatásával egyetért. Nem hagyta, hogy az emberek úgy gondolják, ő maga is a rossz oldalon áll. Határozottan, szilárdan kiállt az igazság mellett. Egy jottányit sem engedett annak a befolyásnak, amely megrontaná az Isten által felállított alapelveket. (The Review and Herald, May 2, 1899.)

Minden lehetséges ellenállással szembe kell néznünk, akárcsak azoknak, akik Jeruzsálem falait építették; de ha úgy figyelünk, imádkozunk és dolgozunk, ahogyan ők is tették, Isten fog harcolni értünk és értékes győzelmeket ad nekünk… Megingathatatlan bizalommal kell előrehaladnunk és hinni abban, hogy Isten az Ő igazsága mellé nagy és értékes győzelmeket ad… Jézusra támaszkodva meggyõzõ erővel hirdethetjük, hogy az igazság nálunk van. (The Review and Herald, July 6, 1886.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor