Emeljük magasra a zászlót!

„Menjetek át, menjetek át a kapukon, készítsétek a nép útját, töltsétek, töltsétek föl az utat, dobjátok félre a köveket, emeljetek zászlót a népeknek!” (Ézs 62:10)

A tanácstalanság egyre nagyobb lesz, de mi, mint Isten hívő népe, bátorítsuk egymást! Ne eresszük lejjebb a mércét, hanem emeljük a magasba, s közben tekintsünk hitünk Szerzőjére és Bevégzőjére. (Letter 2, 1912.)

Mindannyiunknak nagyobb keresztény bátorságra van szükségünk, hogy felemelhessük a lobogót, amelyre fel vannak írva Isten parancsolatai és Jézus hite. Nem köthetünk kompromisszumot a lázadás vezetőivel… Határozottan törekednünk kell arra, hogy minden időben és minden helyen az Úr akaratát cselekedjük. (The Review and Herald, May 9, 1899.)

Fogadd szívélyesen a jelenvaló igazságot, s ezt tedd jellemed alapjává! Ez céltudatossá tesz, hogy az élvezetek csábításai, a divat szeszélyei, a világ szeretete, de még saját szíved kényeztetést követelő megnyilvánulásai se befolyásolhassanak… A szilárd, vallásos elv erejének szemléletes példái állnak rendelkezésünkre: a szomjúságtól az ájulás szélén álló Dávidot még a halálfélelem sem tudta rávenni arra, hogy igyon Betlehem vizéből, amelyért vitéz férfiak kockáztatták az életüket. Dánielt az oroszlánok verme sem tudta visszatartani a mindennapi imától, Sidrákot és társait a tüzes kemencével sem kényszeríthették arra, hogy letérdeljenek a bálvány előtt, amelyet a király állíttatott fel. Az az ifjú, akinek megingathatatlanok az elvei, inkább lemond az élvezetekről, dacol a fájdalommal, mintsem hogy hűtlen legyen Istenhez, és bátor marad, még az oroszlánok barlangjában, a tüzes kemencében is. (Testimonies for the Church 5:43.)

Legyen lelkiismeretünkbe írva – mintha vastollal sziklába vésték volna –, hogy akár ebben, akár az eljövendő életben, igazi sikert csak akkor érhetünk el, ha hűségesen ragaszkodunk az örökkévaló, helyes elvekhez. (Testimonies for the Church 7:164.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor