Dániel bátorságával nézzünk szembe a halállal

„Hálát adok neked, atyáim Istene, és dicsérlek, hogy bölcsességet és erőt adtál nekem, és most tudtul adtad nekem, amit kértünk tőled, mert tudtul adtad nekünk a király dolgát!” (Dn 2:23)

Istenünk megjutalmazza azokat, akik szorgalmasan keresik Őt. Dániel kereste az Urat, amikor kiadták a rendeletet, hogy meg kell ölni a babiloni királyság összes bölcsét, mert nem tudták elmondani a király elfelejtett álmát, illetve annak értelmét. Nabukodonozor nem csak az álom magyarázatát követelte, hanem az álom elbeszélését is… Kijelentették, hogy a király kérése lehetetlen és a próba nagyobb annál, mint amit embertől valaha is kértek. A király dühös lett és úgy viselkedett, mint mindenki, akinek nagy hatalma és korlátlan indulatai vannak. Úgy döntött, hogy mindegyiküket meg kell ölni. Mivel Dánielt és társait is a bölcsek közé sorolták, az itélet rájuk is vonatkozott.

Dániel bement a király elé és időért esedezett, hogy ezt a kérdést a világegyetem legfelsőbb bírósága elé terjessze, amelynek határozata ellen nem lehet fellebbezni. Amikor kérését engedélyezték, Dániel az egész ügyet társai elé terjesztette, akik egyesültek vele az igaz Isten imádatában. Az ügyet teljes mértékben megfontolták és térdre borulva esedeztek Istenhez, hogy adja meg nekik azt a hatalmat és a bölcsességet, amely egyedül segíthet nekik nagy szükségükben.

„Akkor Dánielnek megjelenteték az a titok éjjeli látásban. Áldá akkor Dániel az egek Istenét.” (Dán 2:19)… Felhívom az ifjúság figyelmét arra, hogy Dániel Istene az ő Istenük is, és bármilyen nehézség merüljön fel, tegyenek úgy, amint Dániel is: „kérjenek az egek Istenétől irgalmasságot” (Dán 2:18). (The Youth’s Instructor, November 22, 1894.)

Isten nem hagyja cserben egyházát a legvészterhesebb órában sem. Szabadulást ígért. (Prophets and Kings, 538.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor