Krisztust látjuk a kereszten

„Három óra volt, amikor megfeszítették.” (Mk 15:25)

Isten szeplőtlen Fia a kereszten függött, testét korbácsütések szaggatták össze. Kezeit, amelyeket oly gyakran áldásra nyújtott ki, fagerendához szegezték. Lábait, amelyek oly fáradhatatlanok voltak a szeretet szolgálatának végzésében, nagy szegekkel átütve rögzítették a keresztfához. A királyi fejet össze-vissza szurkálták a töviskorona tövisei, a remegő ajkak jajkiáltásra formálódtak. Mindaz, amit Krisztus elszenvedett – a vércseppek, amelyek lehullottak fejéről, és lefolytak kezeiről, lábairól, a haláltusa, amely eltorzította testének formáját, a kimondhatatlan lelki kínszenvedés, amely betöltötte szívét, amikor Atyja elrejtette előle orcáját –, az emberiség minden gyermekéhez szólt, kijelentvén: Éretted járult hozzá Isten Fia a bűn terhének ilyen elhordozásához, éretted döntötte meg a halál uralmát, és tárta fel a paradicsom kapuit. Ő… áldozatként felajánlja magát a kereszten, és mindezt azért, mert szeret téged. A Megváltó, a bűnök hordozója, eltűri az isteni igazság haragját, és éretted Ő lesz bűnné.

A szemlélők csendben várták a félelmetes jelenet végét. A nap kisütött, de a keresztet még mindig sötétség burkolta be. A papok és a főemberek Jeruzsálem felé tekintettek, és íme, a sűrű felhő rátelepedett a városra és Júdea síkságaira. Az Igazságosság Napja, a Világ Világossága visszavonta sugarait az egykor kedvelt Jeruzsálem városától. Isten haragjának cikázó villámai a pusztulásra ítélt városra irányultak.

A sötét homály hirtelen felemelkedett a keresztről, és tiszta trombitaszóhoz hasonló hangon, amely mintha az egész teremtett világmindenségen áthangzott volna, Jézus így kiáltott fel: „Elvégeztetett!” (Ján 19,30) „Atyám, a Te kezeidbe teszem le az én lelkemet.” (Luk 23,46) Fényesség vette körül a keresztet, és a Megváltó arca a nap fényéhez hasonló dicsőséggel ragyogott fel. Azután lehajtotta fejét a mellére, és meghalt. (The Desire of Ages, 755, 756.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor