A felemelt Üdvözítő mindenkit magához vonz

„Én pedig, ha fölemeltetem e földről, mindeneket magamhoz vonzok.” (Jn 12:32)

Jézus sohasem volt annyira közismert, mint amikor a kereszten függött. Azért emeltetett fel a földről, hogy mindeneket magához vonzzon. Az igazságnak sok olyan ember szívébe be kellett ragyognia, aki látta őt a kereszten s hallotta szavait. Ezek Jánossal együtt kiáltották: „íme az Isten báránya, aki elveszi a világ bűnét.” Voltak, akik nem nyugodtak, míg csak az írásokat kutatva, szöveget szöveggel összevetve meg nem értették Krisztus küldetését. Látták, hogy az vívta ki az ingyen bűnbocsánatot, akinek gyöngéd irgalmassága az egész világot átöleli. Olvasták a Krisztusra vonatkozó jövendöléseket és azokat az ingyenes, mindenre kiterjedő ígéreteket, melyek a Júda és Jeruzsálem számára megnyílt forrásra mutatnak. (Manuscript 1897.)

Krisztus bűn elfedezésére hozott áldozata az a fontos igazság, mely körül minden más igazság forog. Ahhoz, hogy Isten Igéjében helyesen megértsünk és értékeljünk minden igazságot Mózes első könyvétől a Jelenések könyvéig, abban a fényben kell tanulmányoznunk azt, mely a keresztről és a Megváltó engesztelő áldozatának csodálatos, sarkalatos igazságából árad. Azok, akik az Üdvözítő csodálatos áldozatát tanulmányozzák, növekedni fognak kegyelemben és ismeretekben.

Elétek tárom a kegyelem, az újjászületés, az üdvösség és a megváltás szentséges, nagyszerű emlékét, a kereszten fölemeltetett Isten Fiát. Ez legyen minden beszélgetésünk alapja. (Manuscript 70, 1901.)

Jézus hívja és Szentlelke által Magához vonzza az ifjakat és öregeket… Amikor a megfeszített Krisztust prédikálják, az evangélium erejét mutatja az a befolyás, amelyet az a hívőre gyakorol. Ahelyett, hogy holtak maradnának vétkeikben és bűneikben, életre kelnek. (The Youth’s Instructor, January 19, 1893.)

Magasztald Őt, a Golgota Férfiát, mind jobban és jobban. Krisztus keresztjének dicsőítésében erő rejlik. (Counsels to Parents, Teachers, and Students, 434.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video