Krisztus drága vérén lettünk megváltva

„Tudva, hogy nem veszendő holmin, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg …, hanem Krisztusnak, a hibátlan és szeplőtelen báránynak a drága vérén.” (1Pt 1:18-19)

Minden egyes lélek hatalmas érték, hiszen Jézus Krisztus drága vére árán vétetett meg. (Testimonies for the Church 5:623, 624.)

Sátán a füledbe súghatja: „Te sokkal bűnösebb vagy, semhogy Krisztus megmenthetne!” Bár elismered, hogy bűnös és méltatlan vagy, mégis ellenállhatsz a kísértőnek: „Krisztus engesztelő áldozatának érdeme által Ő az én Üdvözítőm. Nem saját érdemeimben bízom, hanem a Megváltó drága vérében, amely megtisztít engem.” (Messages to Young People, 112.)

Önmagadat nem mentheted meg a kísértő hatalmától, ám reszket és megfutamodik, ha a drága vér érdemeire hivatkozol. (Testimonies for the Church 5:317.)

Az Úr szeret téged; drágább neked minden földi köteléknél, bármilyen földi tárgynál. Nézd, milyen közel kerülhetsz Ahhoz, Aki a te erőd és eredményességed! Ne a kereszt árnyékában élj, hanem a kereszt napos oldalán, ahol az Igazságosság Napja ragyoghat szívedbe! (10. Levél. 1894.)

Szabadon járulhatunk Krisztus elfedező véréhez. Ezt a legbecsesebb előjognak kell tekintenünk, a legnagyobb áldásnak, melyben Isten a bűnös embert valaha is részesítette. Mégis, mily kevésre becsüljük e roppant ajándékot! Milyen mély, milyen széles és állandó ez a patak! Megnyugvást, pihenést talál itt minden szentség után vágyó lélek, a Szentlélek éltető erejét, majd pedig Krisztussal való szent, boldog, békés együtt járást és drága közösséget. S akkor, ó, akkor tudjuk elmondani értelmesen Jánossal együtt mi is: “íme az Isten Báránya, aki elveszi a világ bűnét”. Beszélj róla, imádkozz érte! Legyen ez a szent éneklés témája, hogy megmósodj és megtisztulj; a hívő lélek állítja, hogy a szeretet és annak érdemei által áll meg az Isten trónja előtt bűnbocsánatot nyerve, megigazulva és megszentelődve… Annak megtisztító befolyása ad erőt és lendületet a hitnek, erőt az imához és örömet a készséges engedelmességben. (87. Levél. 1894.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video