Krisztus megszabadított bennünket az örök haláltól

„Aki ilyen nagy, halálos veszedelemből megszabadított és meg is fog szabadítani minket. Benne reménykedünk, hogy ezután is megszabadít.” (2Kor 1:10)

Megváltónk azért jött erre a világra, hogy emberi természetben elviseljen minden kísértést, amellyel az ember csak megkörnyékezhető. Életében megtapasztalta a fortélyos ellenség megcsaló, megtévesztő, pusztító erejét. Mint az emberi faj Megváltója, figyelmezteti az emberiséget, hogy ne keressen olyan dolgokat, amelyek eltérítenek a keskeny útról. Dicső utat emelt azok számára, akik a mennyei lakóhelyek felé utaznak, amelyeket ígérete szerint Ő készít azoknak, akik készek arra, hogy a királyi család tagjaivá váljanak.

Krisztus életével vásárolt meg minden emberi lényt. Kegyetlen halált halt, hogy megmentse az embert az örök haláltól. Bűntelen életét adta, hogy a bűnös olyan életet nyerjen, amely Isten életével mérhető. Halálával olyan útról gondoskodott, amely által az ember szakíthat Sátánnal, visszatérhet Isten iránti hűségéhez, és a Megváltóba vetett hit által bűnbocsánatot nyerhet…

Ő, akinek adatott minden hatalom mennyen és földön, helyreállít minden bűnbánó, hívő lelket. Akik befogadják Őt, hatalmat ad nekik arra, hogy Isten fiaivá legyenek. Mélyen érdeklődik minden lélek iránt, mert saját életének árát fizette, hogy senki se vesszen el örökre. (264. Levél. 1903.)

Krisztus szolgái képesek és képesnek is kell lenniük arra, hogy szembeszálljanak minden kísértéssel és győzzenek is felettük. Azt kel mondaniuk: “Nem a magamé vagyok; Áron vétettem meg; Krisztus értem hozott végtelen áldozatával kiiktatta az én erőmet, hogy többet adjak Neki, mint amennyit kíván. Minden az Övé. Ő vásárolt meg engem: testemet, lelkemet és értelmemet. Ő tart igényt minden időmre, minden képességemre.” (Generál Konferenciai Bulletin, 1899. ápr. 1.)

Akik befogadják Őt és hisznek Benne, Isten lelki gyermekei lesznek. Befogadják őket a királyi családba, és amint arra törekednek, hogy Isten akaratát cselekedjék, egyre inkább elváltoznak az Ő képmására. (264. Levél. 1903.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor