Csak Krisztus keresztjében dicsekszünk

„Tőlem pedig távol legyen, hogy dicsekedjem, hacsak nem a mi Urunk Jézus Krisztus keresztjében, aki által számomra megfeszíttetett a világ, és én is a világ számára.” (Gal 6:14)

Krisztus keresztje – vajon mennyien tudják, hogy pontosan mi az? Mennyien tanulmányozzák és tudják igazi jelentőségét? Nem lehetne egy keresztény sem a mi világunkban Krisztus keresztje nélkül… Forduljunk el a világi példáktól, szűnjünk meg dicsőíteni a világ állítólagos nagy embereit; forduljunk el minden más dicsőségtől, kivéve Krisztus keresztjét! Pál azt mondta: “Ne legyen senki másban dicsekedésem, kivéve a mi Urunk Jézus Krisztus keresztjében” (Gal 6,14). Kicsitől nagyig, mindenki értse meg, mit jelent dicsekedni Krisztus keresztjében! A keresztet bátran és férfiasan kell viselni! Krisztus kijelenti: “Aki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel az ő keresztjét és kövessen engem” (Mk 8,34), s mindenki, aki felmagasztalja és hordozza azt Krisztus példáját követve, annak a kereszt a dicsőség koronájának biztosítéka, amely soha nem halványulhat el…

Ez a legmagasabbrendű tudomány, amit csak elsajátíthatunk – a megváltás tudománya. A Kálvária keresztje, ha helyesen szemléljük, igaz filozófia, tiszta és szeplőtlen vallás. Örök élet mindazok számára, akik hisznek. Fáradhatatlan erőfeszítés révén, sorról sorra, előírás előírásra, itt egy kicsi ott egy kicsi, mély benyomást gyakorol az elmékre…, hogy Krisztus keresztje éppen olyan hatékony most is, mint Pál napjaiban, és éppen olyan tökéletesen kell értenünk nekünk is, mint a nagy apostol…

Tudnod kell, hogy az egyetlen dolog, amelyben bizton dicsekedhetsz, az, ami majd megnyitja előtted az Isten városának kapuit. Tanuld meg Isten Igéjéből, hogyan formálódik az a jellem, amely illik ahhoz az országhoz, ahová törekszünk. Tudjuk, hogy Krisztusnak meg kell nyilatkoznia közöttünk; és mindazt, amit Ádám elvesztett, Krisztus keresztje tökéletesen helyreállítja minden hívő lélek számára. (The Youth’s Instructor, July 7, 1898.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor