Ne dicsekedjünk tehetséggel és befolyással!

„Ha valaki szól, Isten igéjét mondja, ha valaki szolgál, azzal az erővel végezze, amelyet Isten ad, hogy mindenben Isten dicsőíttessék a Jézus Krisztus által, akinek dicsőség és hatalom örökkön-örökké. Ámen.” (1Pt 4:11)

Krisztus a mi példaképünk, és azok akik Krisztust követik nem járnak sötétségben; mert nem a saját kedvteléseiket keresik. Krisztus megdicsőítése lesz folyamatos életcéljuk… De milyen sokan vannak, akiknek különböző eszközök és befolyás adatott, ezáltal pedig elvesztették szemük elől a Példát, és a világ értékrendjét követik… Férfiak és nők, akik a pénz bőségének, házak, földterületek gazdagságának áldásában részesültek, általában haszontalan és önző élvezetek kielégítésére nevelik gyermekeiket. Így haszontalanná válnak erre az életre és alkalmatlanok a jövőbeli, halhatatlan életre… A mai fiatalokat arra nevelik, hogy azt higgyék: a pénz teszi az embert. (The Youth’s Instructor, October 18, 1894.)

Erőnk nem a nevelés nyújtotta képességeinkben vagy eszközeinkben rejlik, és nem is a mi népszerűségünkben. Erőnk az önfeláldozásban van, Krisztus iránti készséges engedelmességünkben. Azok, akik igazán mindent alárendelnek Neki, súlyos befolyásra fognak szert tenni és készek lesznek másokat is magukkal vinni, mert a világosságban járnak. Az agy ereje hatástalan lesz, az erszény hatalma mit sem számít Istennél, de a szív ereje, az alapos állhatatosság, az alázatos hűség mind olyan befolyással bírnak, amely ellenállhatatlan lesz. (The Youth’s Instructor, September 6, 1894.)

Ne szentelnénk oda magunkat Istennek vonakodás nélkül? Krisztus, a dicsőség Királya odaadta Magát váltságdíjul értünk. Visszatarthatunk bármit is Tőle? Azt gondoljuk, hogy a mi szegény, értéktelen lényünk túl drága, időnk és tulajdonunk túl értékes, hogy Jézusnak adjuk? Nem, nem! Szívünk legmélyebb hódolata, kezeink legrátermettebb szolgálata, képességünk, tehetségünk és eszközeink – mind túl szegényes áldozatok, hogy Neki adjuk, Aki megöletett és Aki megváltott minket Istennek az Ő vére által minden ágazatból, nyelvből, népből és nemzetből. (The Review and Herald, March 15, 1887.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor