Hálát adunk Istennek az ő kimondhatatlan ajándékáért

„Hála legyen Istennek az ő kimondhatatlan ajándékáért.” (2Kor 9:15)

Micsoda rettenetes feljegyzéssel kell majd az emberi fajnak szembesülnie az utolsó napon, mivel az emberek óriási többsége visszautasította a végtelen áldozatot – elvetette a leggazdagabb ajándékot, amelyet Isten csak e világnak adhatott. Minden áldásunk Krisztus felbecsülhetetlen ajándékán keresztül jut el hozzánk. Élet, egészség, barátok, értelmi képesség, boldogság, mind Krisztus érdeme által a miénk. Óh, bárcsak a fiatalok és az idősek felismernék, hogy minden, amiben részük van, Krisztus életének és halálának erénye útján jut el hozzájuk, és elismernék, hogy Isten a tulajdonos!

Az apostol írja: „Nem a magatokéi vagytok.” Még amikor egy kegyetlen mester uralma alatt voltunk, amikor a sötétség fejedelme uralta a lelkünket, az Úr Jézus Krisztus megfizette értünk saját vérének váltságdíját… Adjuk Néki készséges szívbeli szolgálatunkat és többé ne fosszuk meg Őt attól, ami az Övé! „A bűn zsoldja a halál, de az Isten kegyelmi ajándéka örök élet a mi Urunk Jézus Krisztus által” (Rm 6:23)…

Szent Szava, gondviselése, és szolgái által küldött üzenetei által Jézus naponta szól hozzánk: „Íme, az ajtó előtt állok és zörgetek, és ha valami meghallja az én szómat, és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok és ő Énvelem” (Jel 3:20). Jézus drága életét adta érted, hogy isteni természet részese lehess, megmenekülve a romlottságtól, ami a kívánság által van a világban. Add át magad Neki a hálás szeretet biztosítékaként. Krisztus ingyenesen nékünk adott szeretete nélkül most is reménytelen csüggedésben élnénk a lelki éjszakában. Adjunk hálát Istennek minden nap, hogy nékünk adta Jézust! (The Youth’s Instructor, April 26, 1894.)

A gondolat, hogy Krisztus halála által nyerte el számunkra az örök élet ajándékát, elég ahhoz, hogy szívünkből kitörjön a legőszintébb és legforróbb hála, ajkainkról a leglelkesültebb dicséret. (The Review and Herald, Szeptember 20, 1881.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor