Egyedül Krisztus által mehetünk az Atyához

„Ennélfogva mindenkor üdvözítheti is azokat, akik általa járulnak Istenhez, mert mindenkor él, hogy közbenjárjon értük.” (Zsid 7:25)

Hogyan békül meg Isten az emberrel? Krisztus műve és érdeme által, aki… félretett mindent, hogy a közvetítő lehessen az ember és Isten megbocsátó szeretete között. A törvény, amelyet az ember áthágott, nem változtatható meg, hogy az ember megfeleljen annak elbukott állapotában, hanem megnyilatkozott, mint Jahve jellemének átirata – szent akaratának képviselője – és felmagasztaltatik, naggyá tétetik Jézus Krisztus életében és jellemében. Mégis van út az üdvösség számára, mert Isten szeplőtelen Báránya megnyilatkozott, mint az a Valaki, aki elveszi a világ bűneit. Jézus a bűnös helyére állt, és magára vette a törvénysértő bűnét. Nézvén a bűnös Helyettesére és Kezesére, az Úr igaz és megigazítja azt, aki hisz Jézusban. Annak, aki elfogadja Krisztust, mint az ő igazságát, egyetlen reménységét, bűnbocsánatot nyer, mert Isten Krisztusban megbékéltette Magával a világot. Krisztus igazsága, igaz ítélete és szentsége, amelyet Isten törvénye jóváhagyott, alkotja azt a csatornát, amelyen keresztül az irgalom elér minden bűnbánó, hívő bűnöst.

Azok, akik nem hisznek Krisztusban, nem is békélnek meg Istennel; de azok, akik bíznak Benne, el vannak rejtve Krisztussal Istenben. „Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket, és megtisztítson minket minden hamisságtól.” (1Jn 1:9) (The Youth’s Instructor, November 29, 1894.)

Bűnhordozóvá lett és meghalt a kereszten, hogy biztosítsa az üdvösséget minden bűnös számára, aki megbánja tetteit, és visszatér Isten iránti hűségéhez. Csak Krisztus által juthatunk el az Atyához. (Letter 29, 1900.)

Jézus így szól: „aki hozzám jön, semmiképen ki nem vetem” (Jn 6:37). Krisztus magára veszi a törvényszegő bűnét, és neki tulajdonítja igazságát. Átalakító kegyelme által alkalmassá teszi őt az angyalok társaságára és az Istennel való beszélgetésre. (The Youth’s Instructor, January 19, 1893.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor