A kereszt és a törvény

„Aki bölcs, értse meg ezeket, aki értelmes, szívlelje meg! Bizony egyenesek az ÚR útjai. Az igazak járnak azokon, az istentelenek pedig megbotlanak rajtuk.” (Hós 14:9)

A menny seregeinek, az el nem bukott világoknak és az elbukott világnak is a kereszt közvetíti azt az értéket, amelyet Isten helyezett az emberre, és az Ő legnagyobb szeretetét, amellyel bennünket szeretett. Bizonyságot tesz a világnak, angyaloknak és embereknek az isteni törvény változhatatlanságáról. (The Review and Herald, May 23, 1899.)

Krisztus halála lett az örök, meggyőző érv, amely bemutatja, hogy Isten törvénye olyan megváltozhatatlan, mint az Ő trónja… Az a tény, hogy tulajdon Fiának, az ember kezesének, nem kedvezett, olyan érv, mely örökre ott áll a szentek, a bűnösök és az egész világmindenség előtt, és tanúsítja, hogy az Úr nem kíméli meg törvénye megrontóit. Az Isten törvénye elleni minden egyes kihágás, bármily kicsiny is, följegyzésre kerül az ítélkezés számára, és mikor az igazságszolgáltatás kardja működésbe lép, azt teszi majd a megátalkodott törvényszegővel, amit az isteni Szenvedővel tett. (The S.D.A. Bible Commentary 3:1166.)

Krisztus tulajdonított, igaz élete által a bűnös érezheti, hogy bűnbocsánatot nyert, és tudhatja, hogy a törvény többé nem kárhoztatja őt, mert összhangban van minden előírásával. Kiváltsága, hogy ártatlannak tekintheti magát, amikor a hitetlenekre és bűnösökre zúduló megtorlás gondolatait olvassa vagy azokról gondolkodik. Hit által megragadja Krisztus igazságát… Tudván magáról, hogy bűnös, hogy Isten szent törvényének áthágója, Krisztus tökéletes engedelmességére tekint, a világ bűneiért vállalt halálára a Kálvária keresztjén; és bizonyossága van arra, hogy megigazult hit által Krisztus érdemeiben és áldozatában. Ráébred arra, hogy Isten Fia őérte töltötte be a törvényt, és a törvényszegés büntetése nem hárul a hívő bűnösre. Krisztus gyakorlati engedelmessége olyan igazságosságba öltözteti a bűnbánó bűnöst, amely megfelel a törvény követelményeinek. (The Youth’s Instructor, November 29, 1894.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor