A kereszt által megérthetjük a természet titkait

„Mert megvidámítottál cselekedeteddel, URam, kezed műveiben örvendezem.” (Zsolt 92:4)

Az ember ma sem tudja magától megfejteni azt, amit a természet tanít. Az isteni bölcsesség irányítása nélkül a természet Istene fölé magasztalja a természetet és a természet törvényeit. Ez az oka annak, hogy a tudománnyal kapcsolatos emberi elgondolások olyan sokszor ellentmondanak Isten Igéje tanításainak. Ám azok számára, akik befogadják Krisztus életének világosságát, a természet ismét fénybe öltözik. A keresztről sugárzó világosságban helyesen tudjuk értelmezni azt, amire a természet tanít. (The Ministry of Healing, 462.)

A megváltás tervében olyan titkok vannak, melyek mélyére nem hatolhat az ember értelme, dolgok, amiket az ember bölcsessége nem tud megmagyarázni. A természet mégis számos oldalról fényt vethet az istenfélelem titkaira. A fiatalok tanuljanak annyit a természet tankönyvéből, amennyit csak lehet. Minden bokor, minden gyümölcsöző fa, az egész növényvilág a javunkra adatott. A mag növekedéséből kiolvashatjuk Isten országának titkait… Isten úgy tervezte, hogy a természet legyen tankönyv az ember számára, amely az engedetlenség ösvényéről visszavezeti őt Istenhez. Szükséges a természet alapos tanulmányozása a Szentlélek irányítása alatt. Az Úr példázatokat adott, amelyek ismerőssé teszik a szent igazságokat az emberi értelem számára a természet legegyszerűbb dolgai által. (The Youth’s Instructor, May 6, 1897.)

Minden jó, amivel csak rendelkezünk, a napsütés minden egyes sugara, a záporeső, minden ételmorzsa, az élet minden pillanata a szeretet ajándéka. (Thoughts from the Mount of Blessing, 75.)

Ő alkotta a napot és holdat. Nincs olyan eget ékesítő csillag, melyet ne Ő formált volna. Nincs olyan táplálék asztalunkon, melyről ne Ő gondoskodott volna fönntartásunkért. Mindenen Isten pecsétje és fölirata áll. Az Úr mindent az embernek adott és bőségesen gondoskodik róla az egyetlen, szavakkal kifejezhetetlen ajándék, Isten egyszülött Fia által. (Letter 79, 1897.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor