Kegyelem és igazság találkoztak a keresztnél

„A kegyelem és hűség összetalálkozik, az igazság és békesség megcsókolja egymást.” (Zsolt 85:10)

A jogosság és irgalmasság elkülönülve álltak, egymással ellentétben, mély szakadék választotta el a kettőt. Az Úr, a Mi megváltónk, emberi létet öltött istenségére, szeplő és folt nélküli jellemet munkált ki az emberiség javára. Ég és föld közé állította, és a vonzalom tárgyává tette keresztjét, mely mindkét irányba hat, és átvonzza a szakadék fölött mind a jogosságot, mind az irgalmasságot. A jogosság leszállt magas trónjáról és a menny összes seregével megközelítette a keresztet. Ott látta azt, Aki Istennel egyenlő, Aki viselte a büntetést az összes gonoszságért és bűnért. A jogosság tisztelettel hajolt meg a kereszt előtt s így szólt: elég ez.

A mi érdekünkben hozott áldozata előnyhöz juttatott minket. A bűnös, aki Krisztus erejétől vonzva egyre távolabb kerül a bűn szövetségétől, közeledik a felemelt kereszthez és térdre hull előtte. Ekkor új teremtéssé válij Krisztus Jézusban. A bűnös megtisztul, mivel új szivet kap. A Szentség úgy találja, hogy nincs már másra szükség ezen felül. A megváltás műve olyan következményekkel jár, melyekről az ember igen nehezen alkot fogalmat. Azoknak az embereknek, akik az isteni képmásra való hasonlóságra törekszenek, a menny kincsesházából származó értéket nyújtottak, kitűnő erőt, amely magasabbra emeli őket az el nem bukott angyaloknál is. A csatát megvívták, a győzelmet elnyerték. A bűn és igazságosság közötti küzdelem a menny Urát magasztalta fel, és a megváltott emberiség, az el nem bukott világok, a gonoszság minden munkása előtt, a legnagyobbtól fogva a legkisebbig, bizonyította Isten szentségét, kegyelmét, jóságát és bölcsességét. (The General Conference Bulletin, October 1, 1899.)

A kereszten függő Krisztus a közvetítő, aki által a kegyelem és igazságosság összetalálkozik, igazság és békesség csókolgatják egymást. (The General Conference Bulletin, April 1, 1899.)

Ennek az ajándéknak a nagyszerűsége a hála és dicséret olyan témáját nyújtja, amely fennmarad minden időben, az örökkévalóságon keresztül. (The Youth’s Instructor, December 13, 1894.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor