Naponta fel kell vennünk a keresztet

„Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét mindennap, és kövessen engem!” (Lk 9:23)

Csak a keresztáldozatnak van hatalma az embert kiszabadítani a bűn hatalmából. Krisztus önmagát adta a bűnösökért. Akiknek bűnei megbocsáttattak, akik szeretik Jézust, azok egyesülni fognak Ővele. Ezek az emberek hordozzák Jézus igáját. De ez az iga nem akadályozza őket, nem teszi számukra a vallási életet elviselhetetlen robottá. Nem! Krisztus igája az, amitől a keresztény élet az öröm és boldogság élete lesz! A keresztény ember örömmel szemléli az Úr egyszülött Fiát, aki meghalt a keresztfán a világért, „hogy valaki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen” (Jn 3:16).

Akik Immánuel vérrel áztatott zászlaja alá gyűlnek, legyenek Krisztus seregének hűséges katonái! Ne legyenek hitszegők, sem hűtlenek! A fiatalok közül sokan állnak Jézus, az élet Fejedelme mellé. De ha szakadatlanul Őmellette akarnak küzdeni, akkor mindig fel kell tekinteniük Jézusra, Vezetőjükre, várván parancsait. Nem lehetnek egyszerre Jézus katonái és Sátán segítői is, mert akkor továbbra is Krisztus ellenségei, akik elárulják szent megbízatásukat. (The Youth’s Instructor, March 30, 1893.)

A keresztet… fel kell emelni és viselni kell zúgolódás és panasz nélkül. Ha a magasba emeled, rájössz, hogy az is felemel téged. Rájössz hogy élő irgalom, együttérzés és szánakozó szeretet lakik benne. (145. Levél, 1900.)

A kereszt viselése olyan tapasztalatot adhat, amely által elmondhatod: „’Tudom, hogy az én Megváltóm él’, s mivel Ő él, én is élni fogok.” Micsoda bizonyosság ez! (Manuscript 85, 1901.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor