Az Istennel való együttműködés előjoga

„Mert mi Isten munkatársai vagyunk, ti pedig Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok.” (1Kor 3:9)

Bárcsak ráébrednél arra, hogy a menny Istene megszólítja azokat, akik korábban fellázadtak kormányzata ellen, és azt mondja nekik: „Munkálkodhatnátok velem.” Ezen a napon teljesen Neki szentelhetitek magatokat… Nem csodálatos, hogy a kegyelem gazdag folyamatait nyerhetjük Istentől és összhangban munkálkodhatunk Vele? Mit akar az Istenség tőlünk szegény, gyenge, erőtlen lényektől, mint amilyenek mi vagyunk? Mit kezdhet velünk? Mindent, ha hajlandó vagy alávetni magad! (The Youth’s Instructor, May 3, 1900.)

Amikor Isten elhívott engem még kisgyermekkoromban, hogy Érte munkálkodjak, azt gondoltam: Mit tehetek én? Isten azt mondja: „Teljesítsd az én rendeléseimet.” Ez minden, amit közülünk bárkinek tennie kell. El akarom mondani neked, hogy ezt mindenki – a legöregebbtől a legfiatalabbig – megteheti: együttműködhetsz Istennel. … Nem azt fogod tanulmányozni, hogyan kedveskedhetsz magadnak. Ráébredsz arra, hogy felelős vagy azért a befolyásért, amit gyakorolsz.

Isten munkatársai vagyunk: Isten háznépe vagytok. Gondolj csak bele! Arra törekszik, hogy munkálja az elmét, ahogy te munkálod a földet. Megpróbálja elvetni a magot, ami majd gyümölcsöt terem az Ő dicsőségére. „Isten épülete vagytok”, de nem úgy épít, hogy ne törődne velünk. (The Youth’s Instructor, May 3, 1900.)

Ha odaszánjuk életünket az Ő szolgálatára, sohasem kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy Isten ne törődne velünk. (Christ’s Object Lessons 173.)

Jézus megnyitotta előttünk az Ő kifejezhetetlen szeretetének egész isteni teljességét és kijelentette: Ti az Isten munkatársai vagytok. (Letter 1a, 1894.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor