A missziómunka otthon kezdődik

„Mindketten igazak voltak Isten előtt, feddhetetlenül éltek, és megtartották az Úr minden parancsolatát és rendelését.” (Lk 1:6)

Az Istennel való kapcsolat kialakulásában a megújult ember csak visszakerült az Istennel való kijelölt közösségébe…. Első sorban családja és legközelebbi rokonai iránt elkötelezett. Semmi sem menti fel, ha elhanyagolja a belső kört egy nagyobb külső kör érdekében. A végső számadásban apák és anyák felé felteszik a kérdést, mit tettek és mondtak, hogy biztosítsák a rájuk bízott lelkek üdvösségét és azt a felelősséget, hogy elvitték őket a világba. Vajon elhanyagolják bárányaikat, idegenek gondjaira hagyva őket? A másokért végzett sok jó nem törli el Isten iránti tartozásunkat: a gyermekeinkről való gondoskodást. Családunk lelki jóléte az első. (The General Conference Bulletin, April 1, 1899.)

Gyermekeink helyes nevelése és elméjük formálása az az anyákra bízott legnagyobb küldetés, amit valaha halandókra bíztak. (Manuscript 29, 1886.)

Amikor csak felvállalod a hozzád legközelebb állókért rajtad nyugvó felelősséget, akkor Isten megáld téged és meghallgatja imáidat. Túl sokan vannak, akik csak kifelé végeznek misszió munkát, miközben saját háznépük szűkölködik az efféle erőfeszítések tekintetében – és elpusztulnak az elhanyagoltság miatt. Az elsődleges missziómunka arra ügyelni, hogy szeretet, világosság és öröm áradjon az otthonba. Ne törekedj arra, hogy valami nagy életmód, vagy egyéb misszió munkát végezz, amíg nem tettél eleget otthoni kötelességeidnek. Minden reggel arra kell gondolj, hogy mit tehetsz ma? Milyen kedves és szelíd szót szólhatnék? Az otthoni kedves szavak, olyanok, mint az áldott napsugár. A férjnek szüksége van rájuk, a feleségnek is szüksége van rájuk, a gyermekeknek is szüksége van rájuk… Minden szívnek arra kellene vágyódnia, hogy oly sokat hozzon alá a mennyből, amennyit csak lehetséges. (The Review and Herald, December 23, 1884.)

A saját családunkban vagy szomszédságunkban megmentett lélek a türelmes, fáradhatatlan munka által olyan sok tiszteletet és megbecsülést szerez Krisztus nevének, és úgy fog ragyogni a koronádban, mintha Kínában vagy Indiában találtad volna azt a lelket. (The Signs of the Times November 10, 1881.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor