A kis dolgokban való hűség

„Aki a kevesen hű, az a sokon is hű, és aki a kevesen hamis, az a sokon is hamis.” (Lk 16:10)

Sok idő vész el azzal, hogy valami nagydolog, valami csodálatos munka végzésére vágyódunk, miközben a kezünk ügyében lévő kötelességeket elhanyagoljuk, melyek teljesítése az életet illatossá tennék, elkerüli figyelmünket. A krisztusi élet otthon, majd krisztusi lesz az egyházban. Az erőfeszítések terén a legkisebb kötelességek elhanyagolása egy nagyobb munka elnyerése miatt, sokak életét teszi meddővé. (Manuscript 19, 1892.)

Sokan csodálják a széles, mély folyót, ami fenségesen halad útján az óceán felé. Méltó a csodálatra, mert kijelölt munkáját végzi. De mi van a hegyoldalról lecsordogáló ezernyi folyócskával, amelyek segítenek felduzzasztani ezt a nemes folyamot? Igaz, kicsik és keskenyek, de nélkülözhetetlenek, mert nélkülük a folyó sem létezne. Egyesülten végzik kijelölt munkájukat, hogy termékennyé tegyék a földet; mezőkön és legelőkön keresztül vezető útjuk nyomon követhető az élő zölddel, ami szegélyezi partjaikat. Így valósítják meg Isten tervét és így járulnak hozzá a világ fejlődéséhez. A hatalmas folyó így váj csatornákat magának az örök dombokon keresztül, de a maga helyén a patakra is éppen annyira szükség van, mint a folyóra…

Mindenki felelős a gyülekezet fejlődéséért. A világ tele van a Mesterért végzett munkával. Minden nap elhozza a maga gondoskodással és felelősség hordozásával kapcsolatos terhét, és ha csak egy is figyelmen kívül hagyja a számára kijelölt munkát, néhány szent érdeke látja kárát. (The Review and Herald, January 6, 1885.)

A lelkiismeretes odafigyelés azokra a dolgokra, amelyeket a világ kis dolognak nevez az, ami nagyon széppé és sikeressé teszi az életet. A kegyes, istenfélő élet kis tettei, a kedves kis szavak, az önmegtagadás kis megnyilatkozásai, a kis alkalmak bölcs kihasználása, a kis talentumok szorgalmas művelése naggyá teszi az embert Isten szemében. (The Youth’s Instructor, April 21, 1898.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor