A jól végzett otthoni kötelességek

„Bármit tesztek, lélekből tegyétek, úgy, mint az Úrnak, ne pedig úgy, mint embereknek,” (Kol 3:23)

Isten életet adott nekünk és összes, gazdag áldását ránk árasztotta, ami az életet élvezhető teszi. Viszonzásul csak szolgálatunkra, hálánkra, szeretetünkre és törvénye iránti engedelmességünkre tart igényt. Azt kéri, hogy urald szenvedélyeidet, hogy korlátozd önző gondolataidat és tetteidet, és ne mondd ki a bosszús, ingerlékeny szavakat. Jézus ezt az önkontrollt kívánja tőlünk. Nem ez lenne az igazi boldogság, ha ezt gyakorolnánk? Arra vágyik, hogy műveljük az ilyen jellemtulajdonságokat, ami békét hoz saját szívünkbe és képessé tesz arra, hogy felderítse mások szívét és életét is a szeretet, öröm, és kedves megelégedettség napfényével ragyogja be.

Ha igazán megtértél, ha Jézus gyermeke vagy, tisztelni fogod szüleidet és nemcsak azt teszed, amit mondanak neked, hanem figyeled a kedvező alkalmakat, hogy segíts nekik. Ha így teszel, Jézusért munkálkodsz. Úgy tekinti ezeket a gondoskodó, átgondolt tetteket, mintha Értük tettük volna Ez a legfontosabb misszió-munka, és akik hűségesek ezekben a kis, mindennapi kötelességekben, értékes tapasztalatokra tesznek szert. Időnk felhasználásával valami hasznos munkában bezárjuk az ajtót Sátán kísértései előtt. Emlékezzünk arra, hogy Jézus nem azért élt, hogy Magának kedvezzen. Nekünk pedig olyanokká kell legyünk, mint Ő. Tedd ezt a vallás elvévé, és kérd Jézust, hogy segítsen. Ha elménket ebben az irányban gyakorlatoztatjuk, felkészülünk arra, hogy terheket viseljünk Isten ügyében, ahogy otthon is gondot viseltünk. Jó befolyást gyakorolsz majd másokra és megnyered őket Krisztus szolgálatára.

Amikor elgondolkozol azon, hogy tegyél valamit, amelyre szíved indít, ne add fel a nehézségek miatt, hanem próbáld meg újra meg újra. Fektesd bele ugyanazt az energiát és elszántságot, hogy sikeres legyél Krisztus szolgálatában, és meg is lesz a jutalma. (The Youth’s Instructor, January 30, 1884.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor