Az otthon tanúsított jó magatartás, másokat is befolyásol

„Légy erős, sőt legyünk bátrak mindnyájan népünkért és Istenünk városaiért. Az ÚR pedig cselekedje azt, ami neki tetszik.” (1Krón 19:13)

A világ Megváltója szereti, hogy gyermekek és fiatalok Neki adják szívüket… Gyermek- és ifjúkorukban Urunk hűséges tanítványaivá lehetnek… Kis korodban is lehetsz áldássá otthon. (The Youth’s Instructor, August 10, 1893.)

Még a gyermekekre és fiatalokra is ragyoghat az élet világossága, olyanokra, akik sötétségben ülnek. Aztán imádkoznak és vigyáznak és személyes tapasztalatra tesznek szert az Isten dolgaiban. Szüleid taníthatnak téged, megpróbálhatják vezetni lábaidat a biztonság ösvényére, de nem tudják megváltoztatni szívedet. A szívedet Jézusnak kell átadnod és az igazság drága világosságában kell járnod, amit Ő adott neked. Teljesítsd hűségesen kötelességeidet az otthoni életben, és Isten kegyelme által felnőhetsz annak restnek teljességére, amivé Krisztus növelhet egy gyermeket, aki Őbenne van.

Gyermek- és ifjúkorban is lehet tapasztalatod az Isten szolgálatában. Tedd a dolgokat a legjobb tudásod szerint, azt tedd, amit helyesnek gondolsz. Engedelmeskedj szüleidnek, hallgass tanácsaikra, mert ha szeretik és félik Istent rajtuk nyugszik a nevelésed, fegyelmezésed és képzésed felelőssége, hogy lelked felkészüljön az örök életre. Fogadd hálásan a segítséget, amit nyújtani akarnak neked és örvendeztesd szívüket azzal, hogy kedvesen alárendeled magad bölcsebb ítéletalkotásuk szabályainak. Így tiszteled szüleidet, dicsőítsd Istent és áldássá válsz azok életében, akikkel kapcsolatba kerülsz. (The Youth’s Instructor, August 17, 1893.)

Azt akarjuk, hogy a gyermekek és fiatalok boldogok legyenek és mindent kövessenek el, hogy a mennyet vonzóvá tegyék, a béke és a boldogság helyévé az otthoni életben is. Képezd, tanítsd magad, hogyan viselkedj otthon. Legyen az Úr félelme előtted és majd szokásoddá válik, hogy akkor is jól viselkedj, amikor távol vagy az otthontól. Ápold a szeretetet, békét és keresztény udvariasságot és angyalok lesznek a vendégeid. (The Youth’s Instructor, April 14, 1886.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor