Jób áldozatokat mutat be gyermekeiért

„Mikor pedig a vendégség napjai sorra lejártak, elküldött értük Jób, és megszentelte őket. Korán reggel fölkelt, és égőáldozatot mutatott be mindnyájuk száma szerint. Mert ezt mondta Jób: Hátha vétkeztek a fiaim, és káromolták Istent szívükben! Így tett Jób minden alkalommal.” (Jób 1:5)

Két módja van annak, hogy gyermekekkel foglalkozzunk – olyan módszerek, amelyek igen eltérnek egymástól elvek és eredmények tekintetében. Hűség és szeretet bölcsességgel és szilárdsággal egyesítve Isten tanításaival összhangban boldogságot hoz ebben az életbe és az eljövendőbe is. A kötelességek elhanyagolása, meggondolatlan engedékenység, a fiatalok könnyelműségeinek korlátozásainak, vagy kijavításának elmulasztása boldogtalansággal és végső pusztulással jár a gyermekek számára és csalódást és gyötrelmet, aggodalmat hoz a szülőknek.

Jó lenne, ha a szülők Uz emberétől megtanulnák az állhatatosság és odaadás egyik tanulságát. Job nem hanyagolta el kötelességét azok iránt sem, akik háztartásán már kívül voltak. Jóakaratú, kedves, mások érdekeit szem előtt tartó ember volt, és ugyanakkor buzgón munkálkodott saját családja üdvösségéért. Fiainak és leányainak ünneplése közepette azon aggódott, nehogy gyermekei ne Isten tetszésére tegyenek. Mint a háznép hűséges papja, ő is áldozatokat mutatott be értük személy szerint. Tudta, hogy a bűn sértő, és azt gondolta, hogy gyermekei talán elfelejtkeztek az isteni elvárásokról és ez Istenhez irányította őt, mint aki érettük közbenjár. (The Review and Herald, August 30, 1881.)

Isten arra vágyik, hogy lássa, hogy népünk otthonaiból összesereglenek a fiatalok nagy gyülekezetébe azok, akik otthonaik istenfélő befolyása miatt átadták szívüket Néki és elindultak, hogy életük legmagasabb rendű szolgálatát adják Néki. Az otthoni istenfélő élettől irányítva és nevelve a reggeli és esti áhítat hatásától, a szülők következetes példaadásától, akik szeretik és félik az Istent, megtanulták alárendelni magukat Istennek, mint tanáruknak, akik felkészültek arra, hogy elfogadható szolgálattal viszonozzák Néki, mint hűséges fiai és leányai. Az ilyen fiatalság felkészült arra, hogy bemutassa a világnak Krisztus erejét és kegyelmét. (Child Guidance, 559.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor