Az igaz egyház tagjai

„Az igazság műve békesség, és az igazság nyugalmat és biztonságot munkál mindörökké.” (Ézs 32:17)

Gyümölcseikről ismeritek meg őket. A szelíd és csendes lélek belső ékessége minden értéket meghalad. Az igaz keresztény külső ékessége mindig összhangban van a belső békességgel és szentséggel. Így a tagok igaz életében épül ki az egyház. Isten népének szilárd és mozdíthatatlan hitet kell megmutatnia. A Biblia a mércéjük. A mennyből származó kegyelem gazdag áramlatai világosságot alakít ki bennük, amelyben másokat is részesíteniük kell. Az igazságot annak teljes hatalmában kell hirdetni. Akik hűségesen végzik ezt a munkát, megtartják Isten parancsolatait tettekben és igazságban, azokat Isten munkatársaiként ismerik el.

Az igazságosság műve békesség és az igaz élet eredménye csendesség és biztonság örökre. Az egyház történetének kezdetétől a végéig Krisztus lesz népe számára az, amit e szavak kifejezésre juttatnak, ha odafigyelnek a meghívásra: Jöjjetek énhozzám, mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek… és tanuljátok tőlem; mert én szelíd és alázatos szívű vagyok; és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek, mert az én igám gyönyörűséges és az én terhem könnyű. Krisztus népe számára az élet és erő, hatékonyság és hatalom, bölcsesség és szentség. (The General Conference Bulletin, July 1, 1900.)

Ha engedsz Isten kívánalmainak és szeretete jár át téged és betölt az Ő teljessége, gyermekek, fiatalok és fiatal tanítványok, akik téged szemlélnek azokért a benyomásokért, amelyek a gyakorlati istenfélelmet alkotják és így lehetsz az az eszköz, ami az Isten iránti engedelmesség útján vezeti őket. Akkor olyan befolyást alkalmazol, amin az Isten próbája van, és munkád hasonló lesz az aranyhoz, ezüsthöz és drágakövekhez, mert természetükben elpusztíthatatlan…

Sokan vannak, akik szemlélnek, hogy meglássák, mit tehet a vallás veled. Ha hűséges vagy az Isten adta munkában, helyes benyomásokat keltesz, és lelkeket vezetsz majd az az igazságosság útján. (The Review and Herald, October 16, 1888.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor