Hogyan kell munkálkodnunk

„Az Úr Krisztust pedig szenteljétek meg a szívetekben. Mindig legyetek készek megfelelni mindenkinek, aki számon kéri tőletek a bennetek levő reménységet. De szelídséggel, félelemmel” (1Pt 3:15)

Krisztus naponkénti munkájának végzésekor öröm lesz akaratát végezni. Krisztus eljött a mi világunkba, hogy Isten törvénye szerint éljen, hogy minden dologban példa legyen. Oda állt a kegyelem királyi széke és az óriási tömegű szívtelen imádó közé, akik tele vannak hivalkodással, büszkeséggel és hiábavalósággal, és az igazság leckéi révén, amelyek tele voltak az egyszerűség ékesszólásával a lelki imádás szükségességével gyakorolt hatást az emberekre. Leckéi olyan megragadók, szépek és értékesek voltak jelentőségük miatt, és mégis olyan egyszerűek, hogy még egy gyermek is meg tudta érteni őket. Az igazság, amit képviselt olyan mély volt, hogy a legbölcsebb és legfelkészültebb tanító sem tudta soha kimeríteni. Azok, akik úgy munkálkodnak, mintha látnák a láthatatlant mindig meg fogják őrizni az egyszerűséget, és a legegyszerűbb szavakat is a legnagyszerűbb igazságok erejével töltötte meg. (Undated Manuscript 33.)

A fiatalok is lehetnek hatalom Krisztus számára, ha megtartják egyszerűségüket, és nem törekednek arra, hogy bemutassanak valami elképesztőt, valami eredetit, hanem Uruk előírásait tanítják. Azért, hogy a legegyszerűbb igazságokat a maguk újszerűségükben és egyszerűségében mutassák be, megfosztják azokat erejüktől, hogy lelkeket nyerjenek Krisztusnak. A hosszú szavak használata és a szárnyaló ékesszólás nem lényegi eleme a sikernek. Amire szükséged van, az élő tapasztalat az Isten dolgaiban és egyszerűség Krisztus szeretetének bemutatásában az elveszettek felé…. Amikor a szív Jézus szeretetétől izzik, azt kifejezed mások felé és Jézus bizonyságtevőivé válnak. (The Youth’s Instructor, May 4, 1893.)

Nem szabad elrejteni az evangéliumot vagy rózsadíszítésekkel eltakarni Krisztus keresztjét és így az arról szóló prédikációt hatástalanná tenni. (Manuscript 39, 1895.)

Isten fiainak és leányainak igazi, becsületes természetes egyszerűségével történő kifejezésének hatalma van kinyitni az ajtót a szívek felé, ami sokáig zárva volt Krisztus és szeretete előtt. (Christ’s Object Lessons 232.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor