Áldást nyerünk, ha másokon segítünk

„A mással jót tevő ember bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.” (Péld 11:25)

Sokan vannak olyanok, akiknek az élet fájdalmas küzdelem; Érzik hiányosságaikat, és szerencsétlenek és hitetlenek; azt gondolják, nincs semmi, amiért hálásak kellene legyenek. Kedves szavak, együtt érző tekintetek, az értékelés kifejezésre juttatása sokak számára küzdelmet jelentenek és olyan magányosak, mint egy pohár hideg víz a szomjas léleknek. Egy együtt érző szó, egy kedves gesztus felemelné a terheket, amelyek súlyosan nyugszanak a gyenge vállakon. Minden szó vagy önzetlen kedves tett Krisztus elveszett emberiségért érzett szeretetének kifejezése.

Az irgalmas, irgalmasságot nyer. A mással jól tevő, megkövéredik; és aki mást felüdít, maga is üdül. Édes béke a könyörületes léleknek, áldott megelégedés a mások javára végzett, önmagáról megfeledkező szolgálat élete. A Szentlélek. aki a lélekben lakozik, és megnyilatkozik az életben, meglágyítja a kemény szíveket, együttérzést és gyengédséget ébreszt. Azt aratod, amit vetettél. (Thoughts from the Mount of Blessing, 40, 41.)

Eljön az idő, amikor a föld megrendül és ingadozik, mint a kalyiba. De Isten munkásainak gondolatai szándékai és tettei, noha láthatatlanok majd nyilvánvalókká lesznek a végső megpróbáltatás és jutalmazás nagy napján. A most elfelejtett dolgok, mint tanúk megjelennek vagy elismerésül, vagy kárhoztatásként.

A szeretet, szívélyesség, önfeláldozás – ezek sohasem vesznek el. Amikor Isten választottai, halandóságból halhatatlanságra változnak a jóság szavai és tettei nyilvánvalókká lesznek és örök korszakokon keresztül fennmaradnak. Az önzetlen szolgálat egyetlen megnyilatkozása, noha kicsi, vagy egyszerű sohasem fog elveszni Krisztus tulajdonított igazságosságának érdemei által az ilyen szavak és tettek jó illata örökre megmarad. (Manuscript 161, 1897.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent