Jó cselekedetekre teremtettünk

„Mert az Ő alkotása vagyunk Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtetve, amelyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk.” (Ef 2:10)

Vannak lehetőségek a munkára, amit Jézusért végezhetünk, amelyekről soha nem álmodtunk. Egy keresztény, egy Krisztushoz hasonló férfi, vagy Krisztushoz hasonló nő, aki aktív Isten szolgálatában, aki jelen van a társas összejöveteleken, akik jelenléte majd másokat is bátorít. A vallás nem cselekedetekből áll, a vallás cselekszik; nem alszik. Jézus tiszta vallása az a forrás, amelyből a tisztaság, szeretet és önfeláldozás patakjai áradnak…. Krisztus szeretetével a szívben dicséretével ajkainkon felmagasztaljuk Nevét… Ösztönző erő hat a Krisztus szeretetével teli lélekre…

Isten fiai és leányai meg kell mutassák, hogy ők mennyei eredetűek. Isten szemében az a nagy ember, aki a tömegek, a gondoskodás, a pénzügyi nyomás között megőrzi tisztán, szenny, a világi szennyeződés mocska nélkül. Imádság és hit által szilárdan Istenbe bízva, a lélek mozdíthatatlanul áll az erkölcsi függetlenség alapzatán, mégis kedves, szívélyes, szerető szívű és jóságos. A társadalom kísértéseivel találkozik, de ellenáll, fenntartja közösségét Istennel és a kommunikáció közte és Isten között képessé tesz arra, hogy társas kapcsolataidon keresztül átadd nekik a legkitűnőbb áldásokat, amelyeket a menny csak adhat… Határozott és részrehajlás nélküli igazság lesz látható minden megnyilatkozásában, de kötelességei nem érnek itt véget. Isten többet kíván. Azt kívánja, hogy úgy szeresd a lelkeket, ahogy Krisztus szereti őket. Együttérzésedet igényli a szenvedők, tévedők iránt, akik ki vannak téve Sátán kísértéseinek. Kedvességedet, udvariasságodat várja el a szerencsétlenek iránt, nagylelkű odafigyelést a mások irányában…. Úgy kell érintkezzél és foglalkozzál a világgal, ahogy a magad számára biztosítanál egy csendes, megszentelt, miközben istenfélő kegyes élet példáját hagyjuk hátra. (Letter 7, 1883.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor