Azt mondja Isten, hogy menjünk el széles e világra

„Azt mondta nekik: Menjetek el az egész világra, hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek!” (Mk 16:15)

Az Úr a fiataloknak olyan képességeket és talentumokat adott, amelyekkel végezhetik az Úr munkáját. Kérdezem tőletek drága fiatalok, átadjátok magatokat az Úrnak? Készek vagytok abban a munkában foglalatoskodni, amit Ő hagyott hátra, hogy végezzétek? Jézus azt mondta a tanítványainak: „Menjetek el az egész világra, és prédikáljátok az evangéliumot minden teremtménynek.” E parancs értelmében odaszánjátok időtöket, energiáitokat, ahogy éppen a hajlandóság diktálja, vagy Isten tanácsát követitek?

Lelkeket kell megmenteni. De befolyásotok talentumainak eltékozlásában, ne lehettek Isten munkatársai, akik mások megmentéséért munkálkodnak. Isten helyesen irányítaná a befolyás minden egyes jottáját, amivel csak rendelkezel. Felszólít titeket, akiknek nagy világosságot adott, hogy működjünk együtt a menny értelmes lényeivel. Akiknek nagy világosságuk van és értékes adottságaik, azoknak tár tere van, ahol nagy befolyással szólhatnak az örök életről, ha azok, akiket a menny gazdagon megajándékozott elvonják ajándékaikat az Isten szolgálatából, ha hűtlenül használják fel az én és a világ szolgálatában, büntetést kapnak a világosság arányában, amit következetesen visszautasítottak. Isten az ifjúságot az igazság letéteményeseivé tette, amit meg kell osztaniuk a világgal… Krisztus felszólítja a teljes szívű, őszinte szolgákat, akik nem fordulnak el kötelességteljesítésüktől a világ csábításai vagy ellenállás miatt – akik nem vallanak kudarcot és nem bátortalanodnak el. Néki adjátok neveiteket? A világosság hordozók között lesztek? Átadjátok magatokat Neki, hogy eszközeiül használjon titeket, hogy megállítsátok azok lépteit, akik a kárhozat útja felé haladnak? (The Youth’s Instructor, November 17, 1892.)

A munka, amit városról városra, országról országra és nemzettől nemzetig kell terjeszteni, állandóan előre és felfelé haladva, megalapozottan, megerősödve és szilárdan. (The General Conference Bulletin, July 1, 1900.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor