Terjesszétek hatalmasan az evangéliumot

„Tiszteld az URat a vagyonodból, egész jövedelmed zsengéjéből!” (Péld 3:9)

Isten választottja vagy, hogy tiszteletre méltó edény légy, hogy áraszd a fényt és az igazságot azok felé, akik tévedésben és sötétségben vannak. Az igazság megmentő üzenete eljutott hozzátok, ha elfogadjátok Krisztus lelkét, akkor szeretet ébred bennetek a veszélyben lévő lelkek iránt. (The Youth’s Instructor, June 29, 1893.)

Az emberek megkerülik a földet és a tengert földi célokért és elviselnek szűkölködést és szenvedést, hogy elérjék céljukat, mégis elfordulnak a menny vonzásától és nem törődnek az örök javakkal. Azok az emberek, akik viszonylagos szegénységben élnek, általában azok, akik a legtöbbet teszik, hogy fenntartsák Isten ügyét. Bőkezűek a kevésből is. Állandó adakozásaikkal erősítik nagylelkű indíttatásaikat. Amikor kiadásaik arra kényszerítik őket, hogy majd minden bevételüket, akkor sem vágynak földi gazdagságra, és nem is adnak esélyt arra, hogy megerősödjön ez a vágy bennük. De sokan, amikor elkezdenek földi gazdagságot gyűjteni, elkezdik számolgatni, hogy mennyire van még szükség, hogy egy bizonyos összeg összejöjjön. Izgalmukban, hogy vagyont gyűjtsenek maguknak, elmulasztják, hogy Istenben legyenek gazdagok. (The Review and Herald, December 15, 1874.)

Az kell legyen a célunk, bármi legye+D262n is a hivatásunk, hogy úgy végezzük a munkánkat, hogy Istent megdicsőítsük. Minden szerzeményünket tőkének kell tekintenünk, amit a mennyei bankban kell befektetni. Az kell legyen az örömünk, ha odaszánjuk eszközeinket, időnket, és képességeinket, hogy lelkeket nyerjünk Krisztusnak, hogy világosságot árasszunk azokra, akik sötétségben ülnek. (The Youth’s Instructor, June 29, 1893.)

Az Úr elrendelte, hogy a világosság és igazság terjedése a földön azok erőfeszítéseitől és adományaitól, áldozathozatalától függ, akik a mennyei ajándékok részesei. Igazságának követeivé teheti az angyalokat. Megismertetheti akaratát, ahogy kihirdette törvényét a Sinai hegyen saját hangján, de az Ő végtelen szeretetében és bölcsességében embereket hívott el, hogy legyenek munkatársai azáltal, hogy kiválasztotta őket, hogy végezzék ezt a munkát. (Patriarchs and Prophets, 528.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor