Mi vagyunk a világ világossága

„Ti vagytok a világ világossága. A hegyen épült várost nem lehet elrejteni.” (Mt 5:14)

Kötelességünket csak akkor értjük és becsüljük igazán, amikor abban a világosságban szemléljük, ami Krisztus életéből ragyog elő. Ahogy a Nap felkel keleten és halad nyugat felé, fénnyel árasztva el a világot, Krisztus igaz követője is így világosság a világnak. Kimegy a világba, mint valami ragyogó, fénylő világosság, hogy azok, akik sötétségben vannak, megvilágosodhassanak és felmelegedhessenek tőle. Krisztus azt mondja követőinek: „Ti vagytok a világ világossága.” (The Review and Herald, December 15, 1874.)

Akik nem munkálkodnak reményteljesen, a kételkedés felhője alatt tartják magukat. Az ellenség még nem halt meg, és minél közelebb kerülünk e föld történelmének lezárulásához, annál éberebbek a sátáni eszközök erőfeszítései, hogy a lelkeket a kételkedés felhőjében tartsák, olyannyira, hogy a menny világossága ne juthasson kifejezésre szavakban és tettekben, hogy reménységet, örömet és bátorítást hozzon másoknak….

A világ tele van sietséggel és csalódottsággal. A szavak neked szólna: „A ti világosságotok úgy fényljék az emberek előtt, hogy láthassák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.” Az igazság támogatására kimondott szavak azzal a bizonyossággal hangzanak el, ami helyes szándékból és vidám reménységből, tiszta szívből fakadnak, örömet okoznak az angyaloknak. Az Úr azt akarja, hogy lelkileg gondolkodjunk, hogy megláthassuk terveinek kibontakozását a mi életünkben. Isten munkatársai kell legyünk, annak a munkának a végzésében, amit Ő végzett volna. Akárhol is vagyunk, a világosságot kell árasszuk. (Letter 348, 1908.)

Amikor Krisztus szavai kifejezésre jutnak a hívők szavaiban és tetteiben, világosság árad azokra, akik sötétségben vannak; mert miközben az ajkak Isten dicsőségét hirdetik, a kezek megerősödnek a jó cselekvésére a pusztulás felé haladók megsegítésére. (Special Testimonies to Ministers Series B, No. 10, p. 11)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor