Krisztussal kell munkálkodnunk az elveszettek megmentéséért

„És amikor hazaér, összehívja a barátait és a szomszédait, és így szól hozzájuk: Örüljetek velem, mert megtaláltam az elveszett juhomat!” (Lk 15:6)

Amikor Jézus ezeket a szavakat szólta, egy olyan csoporthoz beszélt, akik közül sokan tapasztalatból tudták, hogy milyen a pásztor élete Palesztinában. Vannak olyan nyájak, amelyeket nem tartanak tengerszinten, körülkerített réteken, hanem a domboldalakon, sziklák és szakadékok között…

Állandóan ki voltak téve veszélynek rablóktól, farkasoktól és őrizni és védeni kellett őket. Néha egy bárány elkóborolt a nyájtól és ezért gyakran meg kellett számolni őket, hogy lássák, mind megvan-e, mert a pásztornak szigorúan számot kellett adni, minden védelmére bízott bárányról. A pásztor élete tele volt veszéllyel. Ha a pásztor becsületes volt, nem volt felelőtlen és saját jólétét tartotta szem előtt, de kereste az elkóborolt bárányt a vihar és szélvész közepette…

Ez a módja annak, ahogy az igazi Pásztor törődik az elveszett bűnössel. Utána megy, nem tétovázik a veszélyben, az önfeláldozás az önmegtagadás esetén. Az a célja, hogy bűnbánatra, üdvösségre, békére, nyugalomra és boldogságra vezesse a bűn terhe alatt vergődő lelket az Üdvözítő szeretetében. Ez a kiváltsága mindenkinek, aki saját szívében tapasztalta Jézus szeretetét, hogy arra gondoljon, hogy nincs–e valaki, akit saját személyes erőfeszítése által, tapintattal és kedvességgel tanulmányozva Jézushoz vezesse azt, aki kész és hajlandó elfogadni mindenkit, aki Hozzá jön. Mindent megtehetünk sokkal több személyes erőfeszítés által. Jézus Krisztus munkatársai lehetünk. (The Youth’s Instructor, April 28, 1886.)

Az élet komoly dolog. Nagy az a terület, ahol dolgozhatunk, és az elveszett bárányért végzett állhatatos kutatás legsikeresebb módja az, amikor fel tudod használni az idődet…. Ha megmentő befolyást tudsz alkalmazni egy lélek felett, emlékezz, – öröm van a mennyben egy bűnbánatra jutott bűnös felett… Józan, belátó erőfeszítés által eszköz lehetsz, hogy egy elveszett bárányt Jézushoz visszavezetsz. (The Youth’s Instructor, May 4, 1886.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor