Az igazság győzni fog

„és azt mondta: Mindnyájan, akik Júdában és Jeruzsálemben laktok, és te, Jósáfát király, halljátok meg szavamat! Így szól nektek az ÚR: Ne féljetek és ne rettegjetek e nagy sokaságtól, mert nem ti harcoltok velük, hanem Isten.” (2Krón 20:15)

Van munka mindenkinek, aki Krisztus nevéről neveztetik. Egy mennyei hang ünnepélyesen felszólít kötelességetek teljesítésére. Figyeljetek oda erre a hangra és menjetek dolgozni azonnal, bárhová és bármilyen képességgel. Miért állnátok itt a napon tétlenül? Van elvégzendő munka számotokra is, olyan munka, ami a legjobb energiáitokat követeli. Az élet minden drága pillanata valamilyen kötelességgel kapcsolatos, amivel tartoztok Istennek vagy embertársaitoknak…

A lelkek megmentésének nagy munkáját még nem végezték el. A dicsőség minden angyala ebben a munkában foglalatoskodik, miközben a sötétség minden egyes démona ennek áll ellen. Krisztus, aki bemutatta nekünk, hogy milyen nagy értéke van a lelkeknek, eljött a világra az örökkévalóság felhalmozott szeretetével, felajánlotta, hogy az embert minden vagyonának örökösévé teszi. Leleplezte előttünk az Atya szeretetét a bűnös faj iránt, és nekünk adta Őt, mint igazat és megigazítja azt, aki hisz. (Testimonies for the Church 5:203, 204.)

Óriási számban vannak, akik felsorakoznak az igazság ellen, akikkel találkoznunk kell, amikor a világosságot képviseljük mások felé. Reménységünk nem a mi igazság-ismeretünkben, nem saját képességeinkben van, hanem az élő Istenben. Isten dicsősége forog kockán. Határozott erőfeszítést kell tenni, ami az emberi erőfeszítést illeti, és a mindenható, hatalmas Istenbe vetett élő hit, majd megnyilatkozik és leleplezi a tévedést. Isten legyőzte Izrael ellenségeit. Összezavarta erőiket. Hanyat-homlok menekültek. Ki állhat meg az Úr, Izrael Istene előtt?

Nem test és vér ellen háborúzunk, hanem fejedelemségek és hatalmasságok ellen, a gonoszság lelkei ellen, akik a magasságban vannak. Az Úr arra bátorít minket, hogy nézzünk Rá, mint minden erőnk Forrására, arra, Aki segíteni tud rajtunk…. Amikor Izrael Istene magára vállalja a munkát értünk, sikerre viszi azt. (The Review and Herald, May 10, 1887.)

Az igazság diadalt arat. (Letter 345, 1904.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor