Krisztus ajánlja azokat, akik Őt szolgálják

„Az ő ura azt mondta neki: Jól van, jó és hű szolgám, hű voltál a kevesen, sokra bízlak ezután, menj be a te uradnak örömébe!” (Mt 25:21)

Az Úr hajlandó nagy dolgokat tenni értünk. Nem a létszám útján nyerünk győzelmet, csak a lélek Jézusnak való teljes behódolása által. Előre kell törnünk az Ő erejében, bízva Izrael hatalmas Istenében… Lényeges, hogy értelmes ismeretünk legyen az igazságról, mert másképp hogyan tudnánk megütközni a fortélyos ellenkezőkkel. A Bibliát kell tanulmányoznunk, nemcsak a tantétekért, amiket tanít, hanem a gyakorlati tanulságokért is. Sohasem szabad meglepődnünk, sohasem vehetjük le fegyverzetünket. Készüljünk fel a váratlan helyzetekre, mert bármi felszólíthat kötelességünk teljesítésére Várjunk, figyeljünk minden kedvező alkalomra, hogy képviseljük az igazságot, ismerősei legyünk a próféciáknak, ismerői legyünk Krisztus példázatainak. De ne bízzunk a jó felépített érvekben. Az érvek önmagukban nem elegendőek. Istent kekk keresnünk a térdeinken, ki kell mennünk, hogy találkozzunk emberekkel Isten Lelkének ereje és befolyása által. Isten polgárőrré tesz bennünket, akik Gedeon seregét alkotó emberek is. (The Review and Herald, July 1, 1884.)

A végső megjutalmazás napján jutalmat kapnak, ahogy dolgoztak, az a kiváltságunk, hogy megváltott lelkek jönnek hozzánk, akiknél segítő eszközök voltunk, és azt mondják: Te emeltél ki a csalódottságból. És a Mester akkor azt mondja nektek: Jól vagyon jó és hűséges szolgám. (Letter 348, 1908.)

Az Úrnál megvan munkásainak teljes listája, és a bibliai történetben megadta néhányuk nevét. Közöttük vannak a hűséges sáfárok: Ábrahám, József, Mózes, Illés, Dániel, Nehémiás, János és Pál… Munkások az Úr szőlőskertjében, minden korszakok jó példái ezek, hogy ösztönözzék őket. Az Úr szeretete, angyalok szolgálata, Jézus együttérzése kell bátorítsák őket, és a drága lelkek megnyerésének reménysége, hogy ragyogjanak örökké, mint a csillagok örvendezésük koronájában. (The Review and Herald, January 6, 1885.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent