Krisztusban, az erő forrásában lakozva

„Mert benne lakozik az istenség egész teljessége testileg, és ti benne vagytok beteljesedve, aki feje minden fejedelemségnek és hatalmasságnak.” (Kol 2:9-10)

Az Úr Szentlelke által cselekszik, mert a Szentlélek az Ő képviselője. Általa lelki életet tölt a lélekbe, felélénkíti energiáit a jóra, és megtisztítja az erkölcsi szennytől és alkalmassá teszi az Ő országára. Jézusnak nagyszerű áldásai vannak, hogy adja őket, gazdag ajándékai, hogy terjessze, osztogassa az emberek között. Csodálatos Tanácsadó, bölcsességben és erőben végtelen, és ha megismerjük Lelkének erejét és alárendeljük magunkat, hogy lenyomatot készítsen és tökéletességben álljunk Benne. Micsoda gondolat ez! Krisztusban lakozik az istenség egész teljessége testileg, mi pedig teljesek lehetünk Őbenne.

Az emberi szív sohasem ismeri meg a boldogságot, amíg nem adja át magát, hogy Isten Lelke alakítsa őt. A Lélek összhangba hozza a megújult lelket a modellel, Jézus Krisztussal. A Lélek befolyása által az Istennel szembeni ellenségeskedés hitté és szeretetté változik, és a büszkeség alázattá. A lélek érzékeli az igazság szépségét és tiszteli Krisztus a jellem szépségében és tökéletességében. Amint ezek a változások végbemennek, angyalok lelkes éneklésben törnek ki és Isten és Krisztus örvendeznek az isteni hasonlóságra átalakult lelkek felett. (The Review and Herald, February 10, 1903.)

Jahweh Immánuel – Ő, Akiben rejtőzik a bölcsesség is ismeret minden kincse, Akiben lakozik az istenség egész teljessége testileg, hogy összhangba kerüljünk Vele, hogy megismerjük Őt, hogy a miénk legyen. Ahogy a szív egyre jobban megnyílik és egyre jobban befogadja az Ő tulajdonságait, hogy szeressük szeretetét, hatalmát, hogy miénk legyen Krisztus kikutathatatlan gazdagsága, hogy egyre jobban és jobban megértsük, hogy mi a szélessége, és hosszúsága, mélysége és magassága, hogy megismerjük Krisztus szeretetét, amely minden értelmet felülhalad és betöltekezhessünk az istenség egész teljességével – ez az Úr szolgáinak öröksége és az igazságuk az enyém – szól az Úr. (Thoughts from the Mount of Blessing, 57.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor