Járjunk az igazságban

„Mert nagyon örültem, amikor testvérek jöttek, és bizonyságot tettek a te igazságodról, mint ahogy te igazságban jársz.” (3Jn 1:3)

Az Úrnak megvan a helye a legjobb képességre, amit emberekre bízott. Országa építésének művében minden Istennek átadott képességeinket alkalmazhatjuk éppoly hűségesen és buzgón, ahogy Dániel tette Babilonban, amikor hűségesnek találtatott minden emberi kötelesség és Isten iránti hűség terén.

Isten felszólít, hogy legyünk sokkal tapintatosabbak (taktikusabbak) és sokkal bölcsebbek hadverési képességekben, amit emberi eszközei csak átadtak Neki. Éles, odaszentelt gondolkodásra van szükséged és lelkes munkára, hogy ellensúlyozzuk Sátán leleményes terveit. Felszólítanak, hogy feleljünk meg a magasabb mércének, egy szentebb, elszántabb, eltökéltebb önfeláldozó erőfeszítésre, hogy kifejezésre jutassuk az Úr művében. Fiataljainkat arra kell neveljük, hogy meg tudjanak felelni egy magasabb szintű elvárásnak, hogy megértsék, hogy most döntik el saját, örök sorsukat. Nincs biztosíték senkinek, mentsük meg azt, ami a szívünkben van, az igazságot, ahogy Jézusban van. Ezt kell a Szentlélek a szívünkbe plántálja. Sok dolog, amit most vallásnak hívnak, eltűnik a szemünk elől, amikor sátán seregei támadnak. Semmi nem áll meg, csak az igazság, – a bölcsesség, ami felülről való, ami megszenteli a lelket.

Senki se képzelje, hogy az önmagunkkal szembeni elnézés vallás. Ne dédelgessük az önzést. Hadd tanulják meg fiataljaink korlátozni vágyaikat és őrizkedjenek az eszközök használatának tékozlásától Nézzen mindenki Jézusra, elmélkedjen jelleméről és kövessük lábnyomait. (The Youth’s Instructor, May 24, 1894.)

Az igazság, ha befogadják, állandó gyarapodásra és új dolgok kifejlődésére képesít. Ha növekedünk a ragyogásban, ahogy szemléljük és növekedünk magasságban és mélységben, ahogy törekszünk megragadni/megérteni, felemel minket a tökéletesség mértékére és hitet és bizalmat ad nekünk Istenben, ahogy erőt is az előttünk álló munkára. (Manuscript 153, 1898.)

Az isteni igazság alkalmazása által Isten tökéletes képmása ábrázolódik ki. (Testimonies for the Church 6:167.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent