A parancsolatok pontos megtartása által

„És aki az ő parancsolatait megtartja, az őbenne marad és ő is abban. Azt, hogy ő bennünk marad, a Lélektől tudjuk meg, akit nekünk adott.” (1Jn 3:24)

Isten azt kívánja tőlünk, hogy legyünk hűségesek az élet legkisebb részleteiben is, vezesse szavainkat és tetteinket is. Ennek megtételéhez tökéletese önuralomra kell szert tennünk, ez pedig állandó, szüntelen éberséget kíván tőlünk.

Ha énünket ellenőrzés alatt tartjuk, a komoly hibák otthon és az üzleti életben elkerülhetők. Sok család tagjai között jelen van a szabados, gondtalan, nemtörődöm beszéd, az éles szavakkal történő beszéd szokása, ami egyre erősebbé és erősebbé válik, ahogy dédelgetik és így sok kifogásolható szó hangzik el, amelyek sátán parancsai után mennek, és nem Isten parancsai szerint valók. Azoknak, akik szenvedélyes szavakat szólnak szokásuk szerint, tanulmányozniuk kellene az útmutatót és komoly elmével törekedniük kellene, hogy megismerjék kívánalmait és tegyék gyakorlattá parancsait és akkor micsoda átalakulás lesz életvezetésükben és beszédükben. Az élet minden vonatkozásában, minden felelősségteljes helyzetben, minden szenvedésben és szokásban, az értelem minden érzelmi megnyilvánulásában, az igaz élet nagyszerű mértékéhez kell igazodni, az Isten parancsolataihoz, amelyek igen széleskörűek. A szív egyszerűségével kell bírnunk, hogy megérthessük, és elménk hajlandó legyen gyakorolni az Isten Szavának minden tanítását..

A teljes elmét a Szentlélek kell formálja. Isteni erő egyesül az emberi erőfeszítéssel, amikor a legbuzgóbban törekszünk, hogy tökéletesek legyünk Krisztus Jézusban. Az Úr mindenkinek segít, aki teljes szívből keresi Őt. Ő lesz az élet világossága és ez a világosság élő nagy bölcsességből fakad. Ahogy a nap sugarai meleget árasztanak az egész világra, úgy az Igazságosság Napjának sugarai is így árasztják majd egészséget adó sugarait a szívre. (The Youth’s Instructor, September 20, 1894.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video