Egyesüljetek, mint Isten gyermekei Krisztus Jézusba vetett hit által

„Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által.” (Gal 3:26)

Ritkán találunk két pontosan egyforma személyt. Az emberi lények között csakúgy, mint a természet világának dolgai között változatosság diverzitás van. Egység a különbözőségben az Isten gyermekei között – a szeretet és béketűrés megnyilvánulása a természet különbözőségei ellenére – ez a bizonysága annak, hogy Isten elküldte az Ő Fiát a világba, hogy megmentse a bűnösöket. (Manuscript 99, 1902.)

Az egység, ami Krisztus és tanítványai között fennáll, nem teszi tönkre a személyiséget sem. Gondolkodásmódban, szándékban, jellemben egyek, de személyüket tekintve nem. Isten Lelkének részvételével összhangba kerülve Isten törvényével az ember isteni természet részese lesz. Krisztus élő egységbe hozza tanítványait Önmagával és az Atyával. A Szentléleknek az ember értelmén való munkálkodása által az ember teljessé válik Krisztus Jézusban. Egység Krisztussal, az egység kötelékét hozza létre egymással is. Ez az egység a legmeggyőzőbb bizonyíték a világ számára Krisztus fenségéről, erejéről és hatalmáról, hogy elvegye a bűnt. (Manuscript 111, 1903.)

A sötétség erőinek kevés esélye van a hívők ellen, akik szeretik egymást, ahogy Krisztus szerette őket, akik elutasítják, hogy ellenségeskedést, viszályt keltsenek, akik együtt állnak, akik kedvesek, bátrak és lágyszívűek, ápolják a hitet, amely szeretet által munkálkodik és megtisztítja a lelket. Miénk kell legyen Krisztus Lelke, vagy nem vagyunk az Övé. (Manuscript 103, 1902.)

Az egységben erő van, a széthúzásban gyengeség. (Letter 31, 1892.)

Minél szorosabb az egységünk Krisztussal annál szorosabb lesz az egységünk egymással. Az egyenetlenség és elégedetlenség, önzés és önteltség felsőbbségre törnek. Ezek a megosztott szív gyümölcsei, amely nyitva áll a lelkek ellenségének javaslatai előtt. Sátán ujjong, amikor a viszály magvait vetheti. (Manuscript 146, 1902.)

+D262Az egységben élet van, erő, ami nem nyerhető el más módon. (Manuscript 96, 1902.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor