Egyek Krisztussal

„Én azt a dicsőséget, amelyet nekem adtál, nekik adtam, hogy egyek legyenek, amint mi egyek vagyunk:” (Jn 17:22)

Ezekben a szavakban a legmeggyőzőbb kijelentés van, hogy bizonyítsa azt a tényt, hogy egység, kedvesség és szeretet él azok között, akik valóban keresztények. A világ Megváltója felmagasztaltatott, megdicsőült mindazok jellemében, akik hisznek. Micsoda óriási következményei függenek a világ számára azok egységétől, akik azt állítják magukról, hogy keresztények, akik azt állítják, hogy hiszik, hogy a Biblia Isten Szava. (The Youth’s Instructor, August 2, 1894.)

„Immánuel, velünk az Isten.” Ez mindent jelent számunkra. Micsoda széles alapja van ennek a hitnek. Micsoda óriási reménység van a hívő lélek előtt a halhatatlansággal. Isten velünk van Jézus Krisztusban, hogy társuljon velünk a menny felé vezető út minden lépésénél. A Szentlélek van velünk, mint Vigasztaló, Vezető zavarodottságainkban, hogy enyhítse szomorúságunkat és megvédjen minket a kísértésekben. „Ók az Isten ismeretének és bölcsességének mélysége és gazdagsága… Ápoljuk a szeretetet, szakítsuk ki gyökerestől a gyanakvást, irigységet, féltékenységet, és a gonosz gondolkodást és beszédet. Tartsunk össze, egy emberként munkálkodjunk. Legyetek békességben magatok között.

A Názáreti Jézus nevében könyörgök hozzátok, hogy tegyetek félre minden lelki büszkeséget és a fensőbbség szeretetét. Legyetek olyanok, mint a kis gyermekek, és ha majd a háború véget ér, a királyi család tagjai lesztek, a mennyei Király gyermekei. Olvassuk el Ján 17-t újra meg újra. Megváltónk Atyjához intézett imádsága a tanítványok érdekében, érdemes arra, hogy gyakran ismételjük és vigyük bele a gyakorlati életbe. Ez majd felemeli az elesett ember; mert az Úr megígérte, hogy ha megtartjuk ezt az egységet, Isten szeretni fog minket, ahogy szerette az Ő Fiát; a bűnösök megszabadulnak, és Isten végül megdicsőül.

Angyalok és angyalfejedelmek ámulnak el a megváltás nagyszerű tervén; és csodálják és szeretik az Atyát és a Fiút, amint szemlélik Isten irgalmát és szeretetét. (Letter 31, 1892.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor