Távol tartatunk a bűnök elkövetésétől

„Aki őbenne marad, egy sem vétkezik; aki vétkezik, nem látta őt, és nem is ismerte meg őt.” (1Jn 3:6)

Az istenhit puszta megvallása értéktelen. Aki Krisztusban van, az keresztény. „Mert akinek megvan ez a reménysége Őbenne, az mind megtisztítja magát, amint Ő is tiszta”. Minden területen, minden nemzetben fiataljaink működjenek együtt Istennel. Az egyetlen módja annak, hogy egy személy tiszta legyen, ha Istennel azonos gondolkodása lesz. Hogyan ismerhetjük meg Istent? Szavának tanulmányozása által…

Jézus Krisztusba vetett hit által történik az igazság elfogadása a szívben és az emberi eszköz megtisztul. Jézus „megsebesíttetett a mi bűneinkért, meg rontatott a mi vétkeinkért, békességünk büntetése rajta van és az ő sebeivel gyógyulunk meg.” Lehetséges meggyógyulni, miközben tudatosan követünk el bűnt? Nem, az igazi hit azt mondja, én tudom, hogy elkövettem a bűnt, de Jézus megbocsátotta az én bűnömet, és ettől kezdve ellenállok a kísértésnek az Ő erejében és ereje által. „Akiben megvan ez a reménység Őbenne, az mind megtisztítja magát, miképpen Ő is tiszta.” Ő a lélekben lakozó elv, ami képesíti őt, hogy legyőzze a kísértést.

„Aki Őbenne marad, nem vétkezik. Istennek van hatalma megtartani a lelket, aki Krisztusban van, amikor a lélek kísértés alatt van. „Aki vétkezik, az nem látta Őt, és nem ismeri Őt.” Azaz, mindenki, aki igazi hívő, az megszentelődik az igazság által életében és jellemében. „Kis gyermekek, senki se csaljon meg titeket; aki az igazságot cselekszi, igaz az, amiként Ő is igaz.” „Aki Istentől született nem cselekszik bűnt… mert Istentől született. Erről ismerhetők meg az Isten gyermekei és az ördög gyermekei; Itt van a megkülönböztetés. „Aki nem cselekszik igazságot, az egy sem Istentől való, és az sem, aki nem szereti az ő atyjafiát.” Fiacskáim ne szóval szeressünk, se nyelvvel, hanem cselekedetekkel és igazsággal.” (The Youth’s Instructor, February 15, 1894.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video