Maradjunk Őbenne és Ő mibennünk

„Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, az énbennem marad, és én is őbenne.” (Jn 6:56)

Az Isten Szava feletti elmélkedés bölccsé tesz bennünket az üdvösségre; ennek az Igének az ismerete biztosítja a boldogságunkat, és sikerünket a keresztény jellem tökéletesítésében.

Mindenki, aki hitben van, elfogadja az Isten Szavát, annak az Igének a cselekvője lesz. Elméjüket az igazi ismeret tágítja, amit Krisztus képvisel, amint eszik az Isten Fiának testét és isszák a vérét. És amint gyakorolják az igazságot, előadják az élet Igéjét másoknak. Befolyássá válnak a befolyások között, élet illata az életre.

Jézus azt mondta: „A lélek az, ami megelevenít, a test nem használ semmit, az igék, amelyeket én szólok néktek lélek és élet.” Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, bennem marad és én őbenne. Amint amaz élő Atya küldött engem és én az Atya által élek, így, aki eszik engem, élni fog általam. Ez az a kenyér, ami a mennyből szállt alá…”

Sátán mindent megtesz, amit csak megtehet, hogy kielégítse az étel utáni vágyat, ami nem jár együtt az egyetlen igaz Isten, és akit elküldött, Jézus Krisztus ismeretével. Akik megtartják a nagyobb jellemhibákat, akik továbbra is emberi hiányosságokat mutatnak szavaikban és viselkedésükben, bizonyságát adják, hogy nem eszik az Isten Fiának testét és nem isszák a vérét. (The Youth’s Instructor, December 8, 1898.)

A szívben lakozó Isten Igéje az, ami megeleveníti a lelki képességeket….

Jézus szerette az embereket, és mindent megtett azért, hogy a véren megvásárolt lélek újjászülessen, és új élet fakadjon az Ő életéből… „Akié a Fiú azé az élet, akiben nincs meg az Isten Fia és az élet sincs meg abban.”Azok, akik hisznek Krisztusban, indítékaik ereje jellemük alkotóeleme Tőle származik, Akiben hisznek. (The Youth’s Instructor, January 10, 1895.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor