Életünk el van rejtve Krisztussal Istenben keresztség által

„Mert meghaltatok, és a ti éltetek Krisztussal együtt el van rejtve Istenben.” (Kol 3:3)

Nagy a felelősségük azoknak, akik megkeresztelkedtek az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Törekedjünk megérteni a szavak jelentését. „Mert meghaltatok és életetek el van rejtve Krisztussal Istenben. Az új életben, amelybe beléptünk, el vagyunk kötelezve arra, hogy bemutassuk Krisztus életét. Miután felöltöttük az új embert, amely megújult ismeretben annak képmása után, aki teremtette őt”, öltözzétek fel azért Istennek választottai, szentek és szeretettek az irgalmasság, kedvesség, az értelem alázatosságának, szelídségnek, béketűrésnek, egymás iránti türelemnek belső tulajdonságait, hogyha valakinek viszálya van valaki ellen, ahogy Krisztus megbocsátott nektek úgy ti is. És mindezek tetejébe öltözzétek fel a kegyességet, ami a tökéletesség kötele. És az Istennek békessége, uralkodjék a ti szíveitekben, amelyre el is hívattatok egy testben, legyetek háládatosak.”

A régi bűnös élet halott; az új élet elkezdődött Krisztussal a keresztség elkötelezettsége által. Gyakoroljuk a Megváltó jellemének és erényeit. Bölcsessége lakozzék bennünk gazdagon minden bölcsességben, „tanítva és intve egymást zsoltárokban és himnuszokban és lelki énekekben, énekelvén kegyességgel a ti szívetekben az Úrnak. És amit csak tesztek szóban és tettekben, tegyetek mindent az Úr Jézus nevében, hálákat adva az Istennek, és az Atyának Általa.” A bűnöket pedig, amit megtérésetek előtt gyakoroltatok le kell vetkőzni az óemberrel együtt. Az új emberrel Krisztus Jézusban fel kell öltözni a kedvességet, az értelem alázatosságát, szelídséget, hosszútűrést”. (Letter 32, 1907.)

Azok, akik Jézus lelkületében és szeretetében eggyé válnak Vele, szoros közösségben lesznek egymással is, a szeretet selyem kötelékeivel kötődnek egymáshoz…” „És ti testvérek” a hit minden egyes gyermekének érzelmével… legyetek mindnyájan egyek Krisztussal. (Manuscript 28, 1897.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor