A lelki szegények öröklik a mennyek országát.

„Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa.” (Mt 5:3)

Krisztus vágyott arra, hogy betöltse a világot békével és örömmel, ami ahhoz hasonló, ami a mennyei világban található… Isteni ajkairól hangzottak el a jókívánságok teljes és bőséges bizonyságai, amelyek megmutatták, hogy Ő minden jóság forrása és az Ő kiváltsága, hogy megáldja és hasson minden jelenlévő elméjére. Azzal foglalatoskodott az Ő különleges szent tartományában, hogy az örökkévalóság minden kincse parancsára rendelkezésre álljon. Azok kiárasztásának nem ismert korlátozást. Minden lélek boldogsága és öröme szempontjából érdemi áldást behozott a mi világunkba és az óriási gyülekezet/sokaság elé tárta a menny kegyelmének gazdagságát az örök, örökkévaló Atya összegyűjtött kincseit….

Felsorolta azokat, akik Isten örökösei és az Ő örököstársai lesznek. Nyilvánosan kihirdette választásának alanyait, és kijelölte a helyüket az Ő szolgálatában, mint akik Vele egyesültek. Akiknek különleges jellemük van, majd osztoznak Vele abban az áldásban és megtiszteltetetésben, ami mindig is járt Neki. (Manuscript 118, 1905.)

A teljesnek érzi magát, aki azt gondolja magáról, hogy ő meglehetősen jó és elégedett az állapotával, nem törekszik Krisztus igaz életében és kegyelmében részesülni. A büszkeségnek nincs szükségérzete és bezárja a szívét Krisztus előtt és a végtelen áldások előtt, amiért eljött, hogy adja. Nincs hely Jézus számára az ilyen ember szívében.. Akik tudják, hogy semmit sem tehetnek saját megmentésükért vagy önmaguktól sem tudtak tenni egyetlen igaz tettet sem, ők azok, akik értékelik azt a segítséget, amit Krisztus nyújthat. Ők a lelki szegények, akiket áldottaknak nyilvánít. (Thoughts from the Mount of Blessing, 19.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor