A szelídek öröklik a földet

„Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet.” (Mt 5:5)

Voltak alkalmak, amikor Krisztus tekintéllyel, hatalommal beszélt, és szavait visszautasíthatatlan erővel juttatta célba, a Beszélő nagyságának ellenállhatatlan érzésével és az emberi eszközök a semmibe süllyedtek az előttük lévővel összehasonlítva. Mélyen megindultak, elméjükre mély benyomást gyakorolt, hogy megismételte a legnagyobb dicsőségből származó parancsot. Amint idézte a szavakat, hogy meghallják, lenyűgözte és elbűvölte őket, és meggyőződés ébredt elméjükben. Minden egyes szó célba talált, és nem volt erejük, hogy visszautasítsák. Minden egyes kimondott olybá tűnt a hallgatók számára, mint az Isten Szava. Bizonyságát adta, hogy Ő a világ világossága és az egyház tekintélye, aki felette áll mindnyájuknak. (Manuscript 118, 1905.)

Jézus az országára való alkalmasság első három vonása közé helyezi a szelídséget. Jézus életében és jellemében ennek az értékes kegyességnek az isteni szépsége tűnik elénk.

Az emberi természet mindig is a felszínre akar törni, viszálykodásra, civódásra készen; de aki Krisztustól tanul, az megüresíti magát énjétől, kevélységétől, az elsőbbség szeretetétől. Az ilyen ember lelkében nyugalom honol. Énjét a Szentlélek rendelkezésére engedi át. Akkor már nem akarjuk mindenáron a legmagasabb helyet elfoglalni. … Érezni fogjuk, hogy a legelőkelőbb hely számunkra a Megváltó lábánál van. …

Az alázatos szív, a szelídség a Krisztusban való lakozás gyümölcsei – ez az áldás valódi titka. „A szenvedőket szabadulással dicsőíti meg.” … A bűn az önfelmagasztalás vágyán át tette be lábát világunkba. Ősszüleink így vesztették el a szépséges birodalmuk fölötti uralmat. Krisztus pedig a lemondáson át szerzi vissza. Ő mondja, hogy győznünk kell, amint Ő is győzött. Alázat és énünk feladása által Jézus örököstársaivá válhatunk, amikor „a szelídek öröklik a földet.” (Thoughts from the Mount of Blessing, 29-33.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video